Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Quart

Plaça de la Vila, 2
Quart - Gironès
Telèfon: 972469171
Fax: 972468780
ajuntament@quart.cat
www.quart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Coneguem la roda


Descripció breu:

Mitjançant aquest taller, els participants podran conèixer el torn o roda, la història de la terrissa al nostre país i aprofundir en el treball que els nostres avantpassats van realitzar amb el fang. Per això, els participants crearan el seu propi objecte terrisser utilitzant el torn o roda, amb les tècniques tradicionals desenvolupades fa milers d'anys. Diferent material de suport servirà per acostar els continguts als alumnes en qüestió.


Lloc o equipament:

Museu de la Terrissa de Quart


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

2 h (es pot adaptar)


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Donar una visió general del món de la terrissa als alumnes en la vessant més pràctica, amb la demostració i l'elaboració de peces al torn. 2. Fer una introducció prèvia i un desenvolupament pràctic posterior. 3. Sensibilitzar en el fet artístic. 4. Valorar i respectar els costums i les formes de vida dels avantpassats. 5. Experimentar la connexió entre les arts locals i la vida de les persones.


Descripció de l'activitat:

Mitjançant aquest taller, els participants podran conèixer el torn o roda, la història de la terrissa al nostre país i aprofundir sobre el treball que els nostres avantpassats van realitzar amb el fang. Per això, els participants crearan el seu propi objecte terrisser utilitzant el torn o roda, amb les tècniques tradicionals desenvolupades fa milers d'anys. Diferent material de suport servirà per acostar els continguts als alumnes en qüestió.


Materials utilitzats:

Tots aquells materials per treballar el fang: torn, argila, aigua, motlles, fil, espàtules, draps per netejar, etc.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per a cada una de les activitats que s'analitzen i s'avaluen periòdicament, amb la voluntat d'arribar al màxim als objectius plantejats.


Observacions:

En el moment de fer la reserva s'ha d'assegurar el preu mínim de l'activitat.