Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Una cova prehistòrica al Montgrí! El Cau del Duc


Descripció breu:

Anirem als indrets que havien trepitjat els nostres primers avantpassats al Montgrí, tres-cents mil anys enrere. Visitarem el Cau del Duc, un jaciment prehistòric excepcional on les investigacions i la recerca ens permeten donar a conèixer la vida dels humans que van habitar aquest territori durant el paleolític. L'activitat té com a eix central la difusió del patrimoni arqueològic de la prehistòria de la comarca del Baix Empordà.


Lloc o equipament:

El Cau del Duc del massís del Montgrí.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

3 hores.


Preu/alumne original:

6.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Reconèixer els trets naturals principals del massís del Montgrí i la plana del Baix Ter. 2. Entendre l'ésser humà com a transformador del medi. 3. Deduir com era la vida a la prehistòria i el lligam de l'ésser humà amb l'entorn a partir de les eines que es presentaran al taller. 4. Manipular materials extrets de la natura amb els quals es feien les eines prehistòriques: còdols de riu, bolets d'esca per fer foc, etc.


Descripció de l'activitat:

Rebuda al Museu de la Mediterrània per fer la presentació i una breu introducció. Des del peu del Montgrí, pujada al Cau del Duc, on s'explicarà la vida dels prehistòrics i del seu entorn. Tornada al museu.


Materials utilitzats:

Es lliura un dossier per treballar durant la sortida o després a l'aula.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. Es lliura una enquesta de valoració al/la docent en finalitzar l'activitat.


Observacions:

El desnivell és de 250 m, i presenta un grau alt de dificultat si el grup no està acostumat a caminar. L'alumnat ha de portar calçat adient per al terreny i roba còmoda per caminar, aigua i esmorzar. El preu mínim per grup és l'equivalent a quinze alumnes.