Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

In fraganti, petits romans!


Descripció breu:

Joc de pistes al voltant de l'aigua i les termes romanes: hem de resoldre un repte que se'ns planteja a l'inici de l'activitat i entre tots ser capaços de trobar-hi solucions. Es fa el joc en petits grups cooperatius: comença a l'Espai Aquae i continua a les termes romanes.


Lloc o equipament:

Espai Aquae de Caldes de Malavella.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 hora i 30 minuts.


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir curiositats al voltant de l'aigua de Caldes de Malavella i la seva influència en la vida dels habitants de Caldes. 2. Conèixer les termes romanes, el funcionament i l'ús que se'n feia, i comparar-les amb els balnearis actuals. 3. Iniciar l'aproximació al patrimoni com a font de coneixement de com es vivia abans. 4. Gaudir del patrimoni de Caldes mitjançant un joc.


Descripció de l'activitat:

Joc de pistes per grups cooperatius en el qual es planteja als alumnes un repte que s'ha de resoldre al final de l'activitat. Cada grup ha de buscar, observar, experimentar i resoldre les pistes que l'han d'ajudar a completar el repte proposat en un inici. L'activitat es desenvolupa en dos espais, dins de l'Espai Aquae de Caldes de Malavella, i a l'entorn del centre, dins les termes romanes de Caldes.


Materials utilitzats:

El material utilitzat és el joc de pistes, que fa de vincle entre l'alumnat i els espais, així com els continguts dels plafons del centre i dels mapes, i els dibuixos de les termes romanes.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació es farà mitjançant les enquestes del programa «Indika». Abans de marxar, es reflexionarà amb l'alumnat sobre l'activitat. Posteriorment, s'enviarà un missatge personalitzat al personal docent.


Observacions:

L'activitat es porta a terme dins el centre Espai Aquae i a l'entorn del centre, a les termes romanes.