Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Josep Pla

Nou, 51
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972305577
Fax: 0
info@fundaciojoseppla.cat
www.fundaciojoseppla.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Exposició permanent «Josep Pla (1897-1981)»


Descripció breu:

L'exposició permanent ofereix una introducció a l'itinerari vital, professional i literari de l'escriptor, emmarcat dins el context històric, social i cultural del segle XX. En la visita guiada, adaptem la profunditat dels continguts a les necessitats i el nivell educatiu de cada grup.


Lloc o equipament:

Fundació Josep Pla.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 h i 30 min


Preu/alumne original:

5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer els aspectes principals de la biografia i de la trajectòria professional i literària de Josep Pla. 2. Subratllar els oficis de periodista i escriptor com a variants d'un mateix camp literari. 3. Descriure i comprendre conceptes com corresponsal, reporter, editor, publicació, reescriptura, adjectivació, compromís cultural, obra completa i reconeixement social. 4. Diferenciar gèneres literaris: literatura memorialística, de viatge, de ficció, periodística i biogràfica.


Descripció de l'activitat:

La visita guiada a l'exposició permanent de la Fundació Josep Pla s'inicia amb el visionat de l'audiovisual Josep Pla, viatger (1991), de Leopold Pomés, per tal d'introduir la biografia de l'escriptor des del punt de vista dels viatges que va fer al llarg de la seva vida amb l'escriptura i el periodisme com a objectiu.


Materials utilitzats:

- Audiovisual Josep Pla, viatger (1991), de Leopold Pomés. - Fotografies biogràfiques i citacions de l'autor.


Mecanismes d'avaluació:

Es lliura una enquesta al professorat en la qual es valoren els aspectes organitzatius, de continguts i metodologia de l'activitat. Posteriorment, l'equip del servei educatiu de la Fundació Josep Pla en valorarà els resultats i hi aplicarà, si escau, les mesures correctores oportunes.


Observacions: