Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Com una gota d'aigua. Contes al voltant de l'aigua


Descripció breu:

Us agraden les històries? En aquesta activitat explicarem un conte ple de volcans, aigües amagades, molt calentes, i banys romans que descobrirem amb l'ajuda del titella La Gota.


Lloc o equipament:

Espai Aquae de Caldes de Malavella.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 hora.


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Observar l'entorn proper amb curiositat i interès, i experimentar-hi interpretant-lo i fent-se preguntes per comprendre'l com a entitat natural, social, física i material. 2. Conèixer experiències, històries i símbols de la cultura pròpia del país. 3. Representar i evocar aspectes de la realitat viscuda, coneguda o imaginada i expressar-los mitjançant les possibilitats simbòliques que ofereix el joc i altres formes de representació. 4. Aprendre i gaudir de l'aprenentatge, pensar i crear, qüestionar-se coses, fer-les ben fetes.


Descripció de l'activitat:

Un conte vehicula tota l'activitat amb l'ajuda del titella La Gota, que acompanya l'alumnat per diferents espais mentre els explica els continguts relacionats. L'aigua termal de Caldes i la vida dels nens romans són els protagonistes del conte. L'activitat es desenvolupa en dos espais, dins de l'Espai Aquae de Caldes de Malavella, i a l'entorn del centre, dins les termes romanes de Caldes.


Materials utilitzats:

El conte de la gota i el titella són el vincle entre l'alumnat i els espais, així com els continguts dels plafons del centre i els dibuixos de les termes romanes.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació es farà mitjançant les enquestes del programa «Indika». Abans de marxar, es reflexionarà amb l'alumnat sobre l'activitat. Posteriorment, es farà arribar un missatge personalitzat al personal docent.


Observacions:

L'activitat es porta a terme dins el centre Espai Aquae i a l'entorn del centre, a les termes romanes.