Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Consell Comarcal del Pla De L'Estany

C/ CATALUNYA, 48
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972573550
Fax:
promocioeconomica@plaestany.cat
www.plaestany.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Visita guiada als jaciments i a l'espai museogràfic


Descripció breu:

Es fa una visita guiada als tres jaciments principals que formen el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà: la cova de l'Arbreda, la cova de Mollet i la cova del Reclau Viver. Aquesta visita es complementa amb la projecció d'un audiovisual, així com amb els diversos recursos educatius del nou espai museogràfic.


Lloc o equipament:

Coves de Serinyà.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

Mig matí


Preu/alumne original:

5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer la vida dels primers pobladors de Catalunya. 2. Conèixer les diferències culturals principals entre el paleolític mitjà, el paleolític superior i el neolític. 3. Descobrir les diferències biològiques principals entre els homes moderns, els homes de neandertal i els homes heidelbergensis. 4. Descobrir el paisatge i la fauna paleolítica.


Descripció de l'activitat:

Es fa una visita guiada, adaptada al nivell educatiu, als tres jaciments principals que formen el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà: la cova de l'Arbreda, la cova de Mollet i la cova del Reclau Viver. Aquesta visita es complementa amb la projecció d'un audiovisual, així com amb els diversos recursos educatius del nou espai museogràfic. La visita comença a la cova de l'Arbreda, on es parla tant dels mètodes dels treballs arqueològics com de les diferències entre els homes de neandertal i els homes sapiens que van ocupar la cova en diferents moments. Seguidament, a la cova de Mollet es parla del paisatge i de la fauna de l'època. Aquí s'introdueix el concepte d'Homo heidelbergensis. Per acabar, es visita la cova del Reclau Viver, on s'expliquen les diferències bàsiques entre el paleolític i el neolític pel que fa al clima.


Materials utilitzats:

- Projecció d'un audiovisual. - Visita guiada als jaciments de les coves prehistòriques de Serinyà. - Recursos educatius de l'espai museogràfic.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació dels continguts s'ha de fer des de l'aula i, si és necessari, s'ofereix el suport didàctic dels continguts que es treballin.


Observacions: