Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Georgina Gavardina i les històries del Museu


Descripció breu:

La Georgina Gavardina és una de les millors investigadores d'històries del món. Recorre països buscant les millors històries: les més divertides i emocionants. Ja fa temps que visita les obres del Museu i busca en els llibres polsosos i gruixuts dels arxius els millors contes, però últimament n'està buscant de nous. Viviu aquesta aventura amb la Georgina i deixeu-vos guiar per contes de cavallers, animals convertits en pedra i històries sobre petons amagats. Però sobretot: prepareu-vos per construir la vostra pròpia història!


Lloc o equipament:

Museu d'Art de Girona.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores.


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Estimular les habilitats d'observació a partir de l'anàlisi d'obres d'art. 2. Incentivar la imaginació i la creativitat així com l'autonomia i la relació social amb el grup. 3. Acostar-se al concepte de museu. 4. Fomentar la participació en la creació de relats propis amb la seva estructura interna.


Descripció de l'activitat:

Georgina Gavardina i les històries del Museu és una activitat pensada per a alumnes de segon cicle d'educació primària (3r i 4t de primària). Es divideix en dues parts diferenciades. D'una banda i durant la primera meitat de l'activitat, la Georgina Gavardina, una investigadora professional d'històries, explicarà a l'alumnat tres històries fascinants que tenen com a protagonistes els personatges de les obres del Museu: la famosíssima lleona de Girona, el majestuós cavaller Jofre Gilabert de Cruïlles i el quadre del segle XIX anomenat Hisenda casolana. En la segona part de l'activitat, els alumnes formaran equips i hauran de confeccionar ells mateixos la seva història. Amb les figures imantades de personatges del Museu (un pagès, una reina, un drac i una sirena) hauran d'ubicar-los. Georgina Gavardina i les històries del Museu proporciona a l'alumne una experiència vivencial i potencia la seva imaginació alhora que transmet la idea que un museu és un lloc ple d'històries.


Materials utilitzats:

Dossier per al professorat, figures imantades, suport magnètic, il·lustracions dels contes del Museu i material de suport a l'activitat.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i enquestes per als educadors.


Observacions: