Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

La Copa, SCC

C. Josep M. de Sagarra, 5
Salt - Gironès
Telèfon: 646415093
Fax:
info@lacopa.cc
www.lacopa.cc
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

L'hort a l'aula


Descripció breu:

«L'hort a l'aula és un taller molt adaptable a les necessitats del professorat per acostar les tècniques de jardineria, horticultura o etnobotànica (usos de les plantes) a l'alumnat.


Lloc o equipament:

Escola.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

2-3 h


Preu/alumne original:

7.25 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.75 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Acostar els assistents a l'etnobotànica; 2. Donar-los eines perquè aprenguin tècniques per cultivar les plantes, ja sigui en horticultura o en jardineria; 3. Donar un enfocament de la correspondència que hi ha entre la cura de les plantes i la natura en general amb les emocions i la vida saludable.


Descripció de l'activitat:

El taller compta amb una explicació del cicle de les hortalisses i el calendari del pagès (quines plantes es planten i es recullen en l'època en què ens trobem). Es fa èmfasi en la llavor com a ésser viu en repòs que respira, en la importància de mantenir varietats locals, en l'agricultura ecològica, en la diversificació de cultius, en les associacions beneficioses entre plantes i animals i en l'ús i la producció de compost vegetal. El taller es pot enfocar en diferents itineraris: 1. Si es té hort a l'escola: Preparació de planter i sembra directa. Suport en el disseny de l'hort: associacions beneficioses, marge d'arbustos de petits fruits, plantació d'arbres fruiters. Preparació d'extractes naturals per a l'hort. Preparació del compost. Complements de bioconstrucció. 2. Si no es té hort a l'escola: Implementació d'un hort (sempre que hi hagi espai disponible). Taller d'etnobotànica (a escollir entre cremes, olis i infusions). Preparació de planter per a cultiu a casa. Taller de kokedames (jardineria penjada).


Materials utilitzats:

Utensilis: eines de jardineria. Material fungible: terres, plantes, cordill, testos. Material didàctic de suport: calendari del pagès, fitxes didàctiques.


Mecanismes d'avaluació:

Participació en el debat final que es genera abans d'acabar l'activitat. Valoració de l'activitat per part dels alumnes. Enquesta d'avaluació de l'activitat als mestres.


Observacions: