Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Iaeden

C/ Santa Margarida, 9 1er
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972670531
Fax:

www.iaeden.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Reciclem al mateix temps que millorem la biodiversitat


Descripció breu:

El taller té com a objectiu promoure la consciència ambiental i la creativitat. Els alumnes aprendran a reutilitzar materials per crear menjadores per a ocells i així promoure la biodiversitat del seu entorn. A més a més, aprendran sobre les espècies d'ocells que visiten les menjadores i les seves necessitats alimentàries. És una activitat pràctica i divertida que fomenta el respecte per la natura i l'ús responsable dels recursos.


Lloc o equipament:

Centre educatiu.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Ensenyar als nens i nenes la importància de reciclar i reutilitzar materials per reduir la quantitat de residus; 2. Comprendre la relació entre el reciclatge i la conservació del medi ambient; 3. Identificar diferents tipus de materials reciclables i reutilitzables; 4. Comprendre la importància de cuidar i respectar la naturalesa i els éssers vius; 5. Fomentar l'amor i la cura per la natura, especialment els ocells; 6. Estimular la creativitat i la destresa manual de l'alumnat.


Descripció de l'activitat:

El taller comença amb una explicació als alumnes sobre els ocells de l'entorn, la seva importància en l'ecosistema i com els podem ajudar amb les menjadores durant els mesos més freds. A continuació, els alumnes reciclaran ampolles de plàstic i les convertiran en menjadores. Durant el taller, aprendran a tallar i decorar les ampolles per crear un disseny atractiu per als ocells, així com a afegir-hi llavors, fruits secs i altres aliments que siguin segurs per a les aus. El taller proporciona una oportunitat per a l'aprenentatge pràctic, la creativitat i la consciència ambiental mentre s'ajuda els ocells de l'entorn.


Materials utilitzats:

Guia visual dels ocells comuns, ampolles de plàstic buides, tisores, cordill o fil resistent, marcadors permanents de colors, cinta adhesiva de doble cara, llard, cacauets i llavors de diferents tipus (gira-sol, mill, etc.).


Mecanismes d'avaluació:

Per mesurar l'èxit dels tallers, es duu a terme una enquesta digital al professorat, en què s'avaluen diversos aspectes, com ara la durada, l'organització, els materials de suport, el contingut i el rendiment de l'educador. Aquesta informació ens ajuda a identificar les àrees que necessiten millorar i a perfeccionar els tallers per oferir una experiència més enriquidora a l'alumnat.


Observacions:

En cas que hi hagi alumnes amb al·lèrgies als fruits secs, es poporcionaran altres tipus de menjar per tal que no els manipulin.