Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

La Copa, SCC

C. Josep M. de Sagarra, 5
Salt - Gironès
Telèfon: 646415093
Fax:
info@lacopa.cc
www.lacopa.cc
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Les tres erres


Descripció breu:

S'han fet grans passes els últims anys per conscienciar sobre els avantatges del consum sostenible i mostrar-los a la societat del segle XXI. Ara bé, la globalització i el baix cost que tenen productes com la roba, els aparells electrodomèstics, etc., fa que molts cops, en lloc de reparar o trobar una utilitat a les coses que s'han espatllat o que no ens fan servei, simplement es llencin i se'n comprin de noves. Seguim així o promovem un canvi?


Lloc o equipament:

Escola.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2-3 h


Preu/alumne original:

7.25 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.75 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Sensibilitzar els escolars sobre la importància que tenen les tres erres per al medi ambient; 2. Capacitar-los per poder separar millor els residus; 3. Donar valor a la reutilització; 4. Donar nova vida a residus que, d'altra manera, acabarien en un abocador; 5. Prendre consciència que el camí personal i col·lectiu que cal seguir és la reducció de residus.


Descripció de l'activitat:

Es tracta de tres activitats diferents adaptades cadascuna a un cicle educatiu. Per a cada cicle es treballa una de les tres erres, de manera que és molt adequat que els mateixos alumnes facin els tres tallers al llarg de la seva trajectòria escolar. Al cicle inicial es treballa la reutilització: una nova vida de les coses. Al cicle mitjà es treballa el reciclatge: cada cosa al seu lloc. Al cicle superior es treballa la reducció: pesa el que no menges. A primer cicle d'ESO s'ofereix una xerrada taller que engloba el contingut de les tres erres: un cicle sense fi.


Materials utilitzats:

Utensilis: tisores. Materials fungibles: materials recuperats. Suport didàctic: presentació de diapositives, joc, fitxes.


Mecanismes d'avaluació:

En tots els cicles, al final del taller es crea un debat entorn del tema treballat. Es valora la participació i les aportacions dels alumnes. També es lliura un qüestionari d'avaluació de l'activitat al docent.


Observacions: