Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Emys

Crta. Santa Coloma, km 21
Riudarenes - Selva
Telèfon: 972164957
Fax:
educacio@fundacioemys.org
www.fundacioemys.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Mesurem la natura


Descripció breu:

L'activitat de mesura de la natura és una introducció als infants d'algunes de les mesures més importants, com l'alçària, la longitud, l'amplada o l'edat dels arbres que podem observar quan anem a la natura. A partir de la mesura de l'alçària de diferents arbres i de l'edat d'alguns d'ells, els alumnes posaran en pràctica tots aquests conceptes. Durant la segona part de l'activitat, de manera autònoma, els alumnes observaran les espècies d'arbres de l'entorn proper i, amb l'ajuda de les guies de camp, les hauran d'identificar.


Lloc o equipament:

Centre educatiu o seu de la Fundació Emys (Can Moragues, Riudarenes).


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 h i 30 min


Preu/alumne original:

7 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Aprendre a calcular l'edat i l'alçària dels arbres mitjançant diferents mètodes; 2. Reconèixer quines espècies d'arbres hi ha al nostre entorn proper i saber-les identificar; 3. Aprendre diferents maneres de mesurar la natura a través del nostre cos.


Descripció de l'activitat:

L'activitat de mesura de la natura és una introducció als infants d'algunes de les mesures més importants, com l'alçària, la longitud, l'amplada o l'edat dels arbres que podem observar quan anem a la natura. A partir de la mesura de l'alçària de diferents arbres i l'edat d'alguns d'ells, els alumnes posaran en pràctica tots aquests conceptes. Durant la segona part de l'activitat, de manera autònoma, els alumnes observaran les espècies d'arbres de l'entorn proper i, amb l'ajuda de les guies de camp, les hauran d'identificar.


Materials utilitzats:

Troncs d'arbres tallats, guies d'arbres i arbusts, llibret Mesurem la natura, cinta mètrica, regles i bolis.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació es fa mitjançant una enquesta en format digital que rep el professorat i en la qual es revisen la durada, l'organització, els materials de suport, el contingut, les dinàmiques, la tasca de l'educador/a, etc. Un cop es fa el retorn, es guarda amb el resum de l'activitat elaborat per l'educador/a que ha dirigit la sessió. D'aquesta manera, podem anar millorant i polint els tallers.


Observacions:

Cal dur calçat i roba còmodes, així com roba d'abric segons l'estació de l'any i el lloc on es desenvolupa l'activitat. És una activitat pensada per a cicle inicial o cicle mitjà, que es pot fer al centre educatiu o a la seu de la Fundació Emys (a la finca de Can Moragues, Riudarenes). Es pot dinar a la mateixa finca, on disposem de diferents espais i de lavabos.