Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Alive Fundació

Carrer Port de la Clota
Escala, l' - Alt Empordà
Telèfon: 747459773
Fax:

www.alivefund.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Les reserves marines, una solució?


Descripció breu:

El medi marí ens genera molts beneficis i oportunitats (recursos alimentaris, espais de lleure...) però també es veu pressionat per l'activitat humana. En canvi, el mar és un aliat per mitigar el canvi climàtic. En aquesta activitat treballarem la fràgil relació entre les persones i el mar i la necessitat de protegir espais per seguir-ne gaudint i obtenint recursos.


Lloc o equipament:

Centre educatiu.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

60 min / 90 min


Preu/alumne original:

3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Comprendre l'ecologia marina bàsica, els ecosistemes, les relacions entre predador i presa i la connexió de moltes persones amb el mar i la vida que conté, inclosa la funció del mar com a proveïdor d'aliments, de feina i d'oportunitats emocionants; 2. Conéixer la funció dels oceans en la moderació del clima; 3. Comprendre les amenaces als sistemes oceànics i reconèixer i poder explicar la fragilitat relativa de molts dels seus ecosistemes; 4. Comprendre amb una base científica les zones de veda i les reserves marines i protegir-les.


Descripció de l'activitat:

Primària i ESO: visualització de vídeo, activitat de coneixements previs, tertúlia d'activitats i efectes, i ampliació amb nous conceptes de reserva marina. Batxillerat, cicles formatius i adults: joc de rol en què cada grup ha de defensar la seva posició en relació amb la declaració com a reserva marina o no d'un espai conegut.


Materials utilitzats:

Vídeo (projector i pantalla) i post-its (pissarra i retolador).


Mecanismes d'avaluació:

Coavaluació final.


Observacions: