Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Emys

Crta. Santa Coloma, km 21
Riudarenes - Selva
Telèfon: 972164957
Fax:
educacio@fundacioemys.org
www.fundacioemys.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Així viuen els animals que temem


Descripció breu:

Hi ha molts animals que temem o que no ens són atractius. Alguns ens produeixen una sensació de por, rebuig o fàstic i, tot i que això ens pot passar de vegades i és normal, la nostra reacció pot ser inadequada, tant per a nosaltres com per a l'animal (per exemple, córrer, cridar, atacar-los, matar-los, fer moviments bruscos...), ja que els podem fer mal i fer que ens facin mal. Per tal de treballar aquestes emocions i sensacions cap a certs animals i saber com actuar quan ens els trobem, cal conèixer-los millor, sobretot el seu comportament.


Lloc o equipament:

Centre educatiu o seu de la Fundació Emys (Can Moragues, Riudarenes).


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

2 h i 30 min


Preu/alumne original:

8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

5.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Aprendre a reaccionar correctament quan veiem un animal que ens fa por o fàstic; 2. Conèixer diferents espècies d'animals que ens fan por o fàstic i entendre el seu comportament; 3. Conèixer una mica millor l'animal per poder comprendre els motius del seu comportament (picades, mossegades, etc.).


Descripció de l'activitat:

L'estructura de l'activitat és la següent: 1. S'inicia amb una caixa incògnita de cartró i es convida els participants a posar la mà a dins. D'aquesta manera introduïm el tema de la por i el fàstic envers alguns animals; 2. Parlem de per què els tenim por, de les reaccions que hi tenim normalment i de si són bones o dolentes tot obrint un debat; 3. Coneixem el comportament d'alguns animals com l'os bru o el llop, i parlem de la resilvestració (rewilding); 4. Un cop explicada la teoria, mitjançant una dinàmica, acabem mostrant alguns dels animals que normalment ens fan més por o fàstic, com les vespes, les serps i les aranyes, entre d'altres. Se n'explica la morfologia i el comportament; 5. Finalment es fa una passejada col·lectiva per l'entorn per descobrir alguns dels animals que hi podem trobar, observar-los i parlar de la relació que tenim amb ells.


Materials utilitzats:

Caixa secreta de descoberta, rastres d'animals, infografies didàctiques informatives dels animals, pots, lupes...


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació es fa mitjançant una enquesta en format digital que s'entrega al professorat i en la qual es revisen la durada, l'organització, els materials de suport, el contingut, les dinàmiques, la tasca de l'educador/a, etc. Un cop es fa el retorn, es guarda amb el resum de l'activitat elaborat per l'educador/a que ha dirigit la sessió. D'aquesta manera, podem anar millorant i polint els tallers.


Observacions:

Activitat que s'adapta a qualsevol edat i que es pot fer al centre educatiu o a la seu de la Fundació Emys (a la finca de Can Moragues, Riudarenes). Es pot dinar a la mateixa finca, on disposem de diferents espais i de lavabos.