Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

La Copa, SCC

C. Josep M. de Sagarra, 5
Salt - Gironès
Telèfon: 646415093
Fax:
info@lacopa.cc
www.lacopa.cc
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Fem de xefs per als ocells


Descripció breu:

Voleu sentir i veure els ocells prop de la vostra escola? Ho podeu fer possible! I al mateix temps que feu un taller divertit, ajudareu a alimentar els ocells quan més ho necessiten i col·laborareu a mantenir i millorar la biodiversitat del vostre entorn.


Lloc o equipament:

Escola (pati).


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2-3 h


Preu/alumne original:

7.25 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.75 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

El taller de menjadores d'ocells és ideal per promoure la biodiversitat d'aus al voltant de l'escola o a prop dels habitatges dels alumnes en les èpoques amb més escassetat d'aliment.


Descripció de l'activitat:

Solem iniciar l'activitat amb una breu introducció per conèixer les espècies d'ocells que vindran a menjar a les menjadores que prepararem i els tipus de menjadores que existeixen. Aquesta introducció es fa amb una presentació d'imatges a partir d'un projector o pantalla i amb làmines. Es relaciona la morfologia dels becs amb el tipus d'alimentació de les espècies, i als cursos superiors s'introdueix el concepte de migració i se n'explica el perquè. Després es fa el taller (interior o exterior) en taules. Es dona a cada alumne un grapat de barreja de cereals i llavors de diferents tipus, que es mesclen amb llard, i es modelen formes com si fossin de plastilina. Es poden utilitzar motlles per fer rodones, estrelles, cors... o modelar formes sense motlles. Un cop fetes les menjadores, que són com galetes, es lliguen a un cordill i es poden col·locar en diferents llocs que facilitin l'aturada dels ocells: a l'escola o a les proximitats.


Materials utilitzats:

Utensilis: motlles. Materials fungibles: cereals i llavors, llard i cordill. Suport didàctic: presentació de diapositives.


Mecanismes d'avaluació:

Làmines d'identificació d'ocells i dels seus hàbitats.


Observacions: