Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

La Copa, SCC

C. Josep M. de Sagarra, 5
Salt - Gironès
Telèfon: 646415093
Fax:
info@lacopa.cc
www.lacopa.cc
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Cuina amb el sol!


Descripció breu:

Impressiona't veient que amb el sol també es pot cuinar! El taller ens farà descobrir que amb el sol i el clima que tenim es pot cuinar sense energies fòssils i sense gastar ni un sol cèntim. Construirem en nostre propi forn solar i cuinarem amb energia 100 % renovable.


Lloc o equipament:

Escola (pati)


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

4 h


Preu/alumne original:

7.25 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.75 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

- Conèixer les energies renovables. - Reflexionar sobre la crisi i la transició energètica i el nostre paper com a consumidors. - Fabricar un forn solar (amb materials de rebuig). - Experimentar i cuinar amb un forn solar.


Descripció de l'activitat:

Plantegem una activitat per realitzar a l'exterior i durant un dia assolellat. Començarem fent una breu introducció dels conceptes bàsics sobre els tipus de fonts d'energia i l'aplicació de l'energia solar. Amb l'ajut d'una presentació en PowerPoint, ens aproximarem a la realitat de la despesa energètica actual i l'ús de combustibles provinents de fonts no renovables. Realitzarem un taller manipulatiu construint un forn solar que permetrà comprovar la força de les energies renovables. Com a reflexió final, farem una llista d'aparells elèctrics quotidians i proposarem alternatives. Es treballaran les actituds en la nostra vida quotidiana i reflexionarem sobre les conseqüències ambientals i les desigualtats socials degudes al repartiment desigual de les fonts d'energia i de la despesa energètica al món.


Materials utilitzats:

Utensilis: tisores, grapadora. Materials fungibles: cola blanca, pintura negra. Suport didàctic: quadern de l'activitat i presentació de diapositives.


Mecanismes d'avaluació:

Els assistents han de ser capaços d'omplir el quadern de l'activitat. Es valorarà la participació en la reflexió de clausura de l'activitat.


Observacions:

En cas que no faci sol, mirarem d'ajornar l'activitat per a un altre dia. Els alumnes cal que portin: caixes de cartró grosses i un pot de vidre amb tapa. El taller inclou la resta de material necessari.