Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Escola de Natura de l'Estany de Banyoles

Pg. de la Draga, 5
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972581316
Fax:
correu@escolanaturabanyoles.org
www.escolanaturabanyoles.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Un pati ple de vida!


Descripció breu:

Taller per descobrir, conèixer i afavorir la fauna que conviu al nostre pati. Construcció d'un jardí de papallones, un hotel d'insectes, caixes niu i/o menjadores per a ocells.


Lloc o equipament:

Centre escolar, entitat o equipament municipal.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

2-4 h


Preu/alumne original:

10.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

8 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Afavorir la biodiversitat al pati de l'escola, el jardí o l'espai exterior d'un centre o equipament municipal; 2. Valorar la importància dels éssers vius, els beneficis que ens aporten i les funcions en l'ecosistema; 3. Identificar els insectes i els ocells com a agents per a la pol·linització de les plantes; 4. Desenvolupar actituds proactives de respecte i estima cap als éssers vius.


Descripció de l'activitat:

Qui viu al pati?: Els éssers vius del nostre pati: animals i plantes. Quins són, on viuen, de què s'alimenten. Relacions tròfiques entre els éssers vius. La xarxa tròfica del pati, les cadenes alimentàries. Què podem fer?: Estudi de l'espai exterior, planificació de possibilitats i concreció de les propostes. Creació d'estructures per afavorir la presència d'éssers vius al pati o espai exterior.


Materials utilitzats:

Guies d'identificació, claus dicotòmiques, lupes, cintes mètriques, material divers per a la construcció del jardí, hotel d'insectes, caixes niu i menjadores. Plantes amb flors autòctones, pales, terra, recipients.


Mecanismes d'avaluació:

Mecanisme d'avaluació: dinàmica de percepció sobre la valoració que fan els participants de l'activitat i l'impacte que els ha provocat, i sobre la intenció de canvi d'hàbits a escala individual. Indicador: percentatge d'ocupació de les diverses estructures construïdes.


Observacions:

Activitat que es pot emmarcar en la Setmana de la Natura. Segons el tipus i la quantitat de plantes i/o estructures a construir, possibilitat d'aplicar un suplement pel cost del material extra (per concretar amb l'escola, el centre o l'equipament).