Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Educa Viladrau

Pg. Farigoles, 3 bis
Viladrau - Osona
Telèfon: 619369081
Fax:
educa@educaviladrau.com
www.educaviladrau.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La biodiversitat i el llenguatge de la natura


Descripció breu:

Es treballa sobre una projecció que, mitjançant diferents jocs amb paraules, ens ajuda a relacionar el llenguatge col·loquial amb els conceptes de biodiversitat, extinció i conseqüències ambientals. Una manera fàcil d'entendre conceptes feixucs amb l'ajuda de termes habituals de la nostra llengua.


Lloc o equipament:

Centre educatiu.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

1 h i 30 min


Preu/alumne original:

10 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

8.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Treballar el concepte de biodiversitat des d'un punt de vista diferent; 2. Comprendre els conceptes d'ecosistema i de biodiversitat de manera clara i intuïtiva; 3. Sorprendre'ns amb allò que té d'extraordinari el que sembla ordinari; 4. Treballar conceptes complexos a partir d'altres totalment diferents però ja adquirits: 5. Descobrir les dificultats actuals i de futur del nostre planeta d'una manera distesa; 6. Colpir la consciència personal i col·lectiva de la nostra relació amb el planeta Terra; 7. Gaudir d'una activitat original i sorprenent.


Descripció de l'activitat:

S'inicia la sessió recollint en una llista senzilla les nocions més importants sobre els conceptes d'ecosistema, biodiversitat, espècie i impacte ambiental, entre d'altres. Es treballa sobre una projecció que, mitjançant diferents jocs amb paraules, ens ajuda a relacionar el llenguatge col·loquial amb els conceptes de biodiversitat, extinció i conseqüències ambientals. Una manera fàcil d'entendre conceptes feixucs amb l'ajuda de termes habituals de la nostra llengua. També es treballa el concepte estructural i de relacions d'un ecosistema d'una manera molt intuïtiva i visual, amb la utilització d'obres pictòriques importants. La posada en comú final ens farà enriquir la concepció dels temes plantejats a l'inici de la sessió. Es proporcionen fulls de treball complementaris que l'escola podrà treballar a posteriori.


Materials utilitzats:

Projecció a l'aula.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació continuada durant tota la sessió. La posada en comú final amb les conclusions serà un bon material d'avaluació.


Observacions:

El preu, 10 euros, es pot reduir a 7 euros en cas que es facin dues sessions (1 h i 30 min cadascuna) en un matí.