Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Escola de Natura - Fundació Esplai Girona

C\ Dr. Antic Roca Nº 38 3r pis
Girona - Gironès
Telèfon: 972249326
Fax:

https://www.fundacioesplaigirona.cat/
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Qui viu amb nosaltres?


Descripció breu:

Joc de recerca de diferents rastres d'animals, amb espècies típiques de les zones urbanes (cargol, xot, ratolí, dragó comú, sargantana...). Aquesta activitat està pensada per fer-la als espais escolars quan els infants no poden interaccionar directament amb la natura.


Lloc o equipament:

Espai exterior o pati de l'escola, i en cas de mal temps, aula de l'escola.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

1 h i 30 min


Preu/alumne original:

5.6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.1 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Conèixer la fauna pròpia d'un entorn boscós i de l'entorn humà proper; 2. Veure les relacions i la dependència entre els éssers vius i la seva fragilitat.


Descripció de l'activitat:

Joc de recerca de diferents rastres d'animals, amb espècies típiques de les zones urbanes (cargol, xot, ratolí, dragó comú, sargantana...). Aquesta activitat està pensada per fer-la als espais escolars quan els infants no poden interaccionar directament amb la natura. Per poder trobar els rastres, disposem d'imitacions que escampem per la zona. Els infants, amb l'ajuda del monitor/a, podran reconèixer el rastre.


Materials utilitzats:

Caixa de rastres, fitxa individual de cada animal i mural on es relaciona el rastre amb l'animal.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació prèvia per saber el grau de coneixement dels participants i adaptar l'activitat segons el nivell. Grau de participació de l'activitat. Dinàmica final grupal per conèixer quines sensacions han tingut els participants al llarg de l'activitat. Als docents se'ls lliura una fitxa de valoració, de la qual s'extreuen les conclusions de l'activitat. Posada en comú amb l'equip de monitors.


Observacions:

En aquesta activitat l'entitat aporta tot el material. Es demana portar roba adequada d'acord amb la previsió del temps i calçat adequat per caminar.