Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Associació de Naturalistes de Girona

Passeig de la Devesa, 41
Girona - Gironès
Telèfon: 615694999
Fax:

https://www.naturalistesgirona.org/ca
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Les olors mediterrànies


Descripció breu:

En aquesta activitat aprendrem a identificar les plantes aromàtiques mediterrànies i experimentarem amb el sentit de l'olfacte. Per començar, experimentarem amb el «Joc d'olors de les plantes aromàtiques mediterrànies», on caldrà relacionar cada olor amb el dibuix de la planta corresponent. A la segona part del taller elaborarem un oli aromàtic de romaní, que l'alumnat participant es podrà endur a casa. Finalment, anirem a la recerca de plantes aromàtiques de l'entorn, fomentant l'esperit de descoberta i l'experimentació.


Lloc o equipament:

Entorn natural proper a l'escola, escollit prèviament per l'educador/a ambiental.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Conèixer les plantes aromàtiques mediterrànies i experimentar amb el sentit de l'olfacte; 2. Elaborar un oli aromàtic amb productes naturals mediterranis; 3. Crear vincles amb el món natural, a través de l'experimentació i les emocions.


Descripció de l'activitat:

En aquesta activitat aprendrem a identificar les plantes aromàtiques mediterrànies i experimentarem amb el sentit de l'olfacte. És una activitat adaptada al públic infantil que genera emocions i vincles amb la natura. L'activitat consta de tres parts progressives. Per introduir-nos en el tema, experimentem amb el «Joc d'olors de les plantes aromàtiques mediterrànies», que consisteix a relacionar unes bossetes d'olors amb la planta aromàtica corresponent (mitjançant unes targetes il·lustrades). La segona part consisteix en un taller en el qual elaborem un oli aromàtic de romaní, que l'alumnat participant es podrà endur a casa. Finalment, es duu a terme una descoberta de l'entorn a la recerca de plantes aromàtiques i una posada en comú per reflexionar sobre els aprenentatges i les emocions obtinguts durant l'activitat.


Materials utilitzats:

Materials: bossetes d'olors, alcohol, plantes aromàtiques per elaborar l'oli essencial. Recursos: làmines de plantes aromàtiques mediterrànies.


Mecanismes d'avaluació:

Durant l'activitat, l'educador/a controlarà el bon desenvolupament de l'activitat i en valorarà l'aprenentatge mitjançant preguntes a l'alumnat. L'última part de la sessió està destinada a reflexionar sobre els coneixements i les experiències obtinguts durant l'activitat. Es lliura un full d'avaluació als docents i educadors ambientals.


Observacions:

Les activitats d'educació ambiental de l'Associació de Naturalistes de Girona incorporen propostes d'aprenentatge per continuar treballant el tema de l'activitat amb l'alumnat.