Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

La Copa, SCC

C. Josep M. de Sagarra, 5
Salt - Gironès
Telèfon: 646415093
Fax:
info@lacopa.cc
www.lacopa.cc
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Un món diferent


Descripció breu:

Quins són els conceptes claus del canvi climàtic? Què és l'efecte d'hivernacle? Quines conseqüències té i pot arribar a tenir per a la salut humana, el medi natural i la disposició de recursos? Quines estratègies de mitigació són fàcilment assumibles a escala individual i global? Quines accions adaptatives ens caldran? Totes aquestes preguntes i més es respondran a través del debat arran el visionament del documental 'Un món diferent, efectes del canvi climàtic a casa nostra'. La dinamització posterior té per objectiu la concreció de mesures reals d'actuació.


Lloc o equipament:


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat:

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

5.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

- Apropar el món científic i el seu treball a la població. - Treballar els conceptes de causa, efecte, mitigació i adaptació al canvi climàtic. - Conèixer les causes del canvi climàtic a escala mundial i les seves dinàmiques. - Mostrar els estudis sobre els possibles efectes del canvi climàtic a les comarques gironines. - Conèixer algunes de les accions actuals en mitigació i adaptació als efectes. - Potenciar i conduir el debat al voltant dels conceptes treballats. - Concretar possibles actuacions de mitigació i adaptació a escala local i global.


Descripció de l'activitat:

Iniciarem la sessió introduint conceptes com canvi climàtic, causes i efectes del canvi climàtic, mitigació i adaptació al canvi climàtic, i assenyalarem les cinc parts principals del documental (15 minuts): - El canvi climàtic - Causes del canvi climàtic exposades pels experts - Efectes generals i locals del canvi climàtic exposats pels científics - Propostes de mitigació i adaptació al canvi climàtic - Reflexió ètica i filosòfica sobre el futur de la humanitat Demanarem que els assistents apuntin les idees, els sentiments i els dubtes que els vagin sorgint durant la projecció del documental (45 minuts).


Materials utilitzats:

Documental 'Un món diferent' (http://www.lacopa.cc/unmondiferent/documental/documental.html), guia metodològica (http://www.lacopa.cc/unmondiferent/docs/guia_metodologica.pdf), sinopsi (http://www.lacopa.cc/unmondiferent/docs/sinopsi.pdf), volant de difusió (http://www.lacopa.cc/unmondiferent/docs/volant_difusio.pdf), cartell i valoració (http://www.lacopa.cc/unmondiferent/docs/enquesta_valoracio.pdf), projector, portàtil i altaveus.


Mecanismes d'avaluació:

S'oferirà un full de valoració als assistents al taller i un de satisfacció al responsable del grup. Els indicadors proposats són: nombre de participants, nombre i qualitat d'intervencions i resolució de dubtes, nombre i qualitat de propostes d'acció, concreció i compromís, i creació d'un grup de treball específic per a la difusió i la concreció de mesures de mitigació i/o adaptació.


Observacions: