Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

La Copa, SCC

C. Josep M. de Sagarra, 5
Salt - Gironès
Telèfon: 646415093
Fax:
info@lacopa.cc
www.lacopa.cc
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Contecològics


Descripció breu:

El conte és una eina ancestral que tenim al nostre abast. Els contecològics volen acostar la natura i el medi ambient als infants, i estimular la imaginació, la participació i la vivència en grup per fer entreveure que els problemes ambientals tenen solucions!


Lloc o equipament:

Escola


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

- Utilitzar el conte com a eina lúdica i educativa per promoure valors. - Fer arribar als infants contes relacionats amb la natura. - Utilitzar el conte com a eina per mostrar temes ambientals de manera divertida i planera.


Descripció de l'activitat:

Es tracta d'una activitat que es realitza a l'escola o en un entorn natural proper. El punt de trobada serà al lloc on es decideixi dur a terme l'activitat. Des de sempre, els contes amb elements de la natura s'han utilitzat com a eina educativa. Aquest costum ancestral i lúdic, a més, ens permet aprendre moltes coses. L'activitat consisteix en una sessió de contes en què es mostra com es poden tractar de manera lúdica qüestions ambientals amb els infants. Se'ls fan arribar temes ambientals de manera planera i divertida perquè els sigui entenedor i puguin veure que existeixen solucions. Per a l'explicació dels contes s'utilitzen làmines grans amb dibuixos i alguns elements naturals. A cicle inicial, s'incorpora un taller senzill manipulatiu, relacionat amb alguna de les temàtiques tractades a través del conte: menjadores d'ocells, filtre d'aigua, etc.


Materials utilitzats:

Làmines amb dibuixos i elements naturals relacionats amb els contes.


Mecanismes d'avaluació:

Valoració oral per part dels alumnes Qüestionari de valoració als mestres.


Observacions: