Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Revelem els misteris del camp dels Ninots!


Descripció breu:

Vols descobrir petjades d'animals que van viure a Caldes fa milions d'anys o, fins i tot, esquelets sencers? En el taller de l'Espai Aquae podràs ser paleontòleg i descobrir secrets del volcà de Caldes i de les seves aigües. Sabràs també per què a Caldes hi ha un dels jaciments paleontològics més importants de Catalunya.


Lloc o equipament:

Espai Aquae de Caldes de Malavella.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores.


Preu/alumne original:

5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir curiositats al voltant de l'aigua de Caldes de Malavella i com ha influït en la vida dels habitants de la població des de fa milions d'anys. 2. Descobrir com era Caldes fa milions d'anys per entendre com és actualment. 3. Aproximar-se al patrimoni com a font de coneixement de com es vivia abans. 4. Gaudir del patrimoni de Caldes mitjançant un taller experimental.


Descripció de l'activitat:

Activitat per esdevenir un autèntic paleontòleg. Després d'una visita a l'Espai Aquae, els alumnes podran excavar i descobrir esquelets d'animals que van viure fa milions d'anys, així com saber quin era l'hàbitat d'aquella època i per què a Caldes hi ha un dels jaciments paleontològics més importants. L'activitat té dues parts: una es desenvolupa dins el centre de l'Espai Aquae, a les sales d'exposició permanent, i l'altra a l'espai del taller de dins del museu.


Materials utilitzats:

Eines i estris d'excavació propis del taller, així com fitxes per interpretar les troballes i els continguts dels plafons del centre, amb dibuixos que ajuden a interpretar-ne el contingut.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació es farà mitjançant les enquestes del programa «Indika». Abans de marxar, es reflexionarà amb l'alumnat sobre l'activitat. Posteriorment, s'enviarà un missatge personalitzat al personal docent.


Observacions: