Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Josep Pla

Nou, 51
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972305577
Fax: 0
info@fundaciojoseppla.cat
www.fundaciojoseppla.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Llegim i sentim


Descripció breu:

En aquest taller de lectura sensitiva descobrirem que la literatura és un joc de paraules capaç de construir imatges literàries. Us proposem fer una lectura sensitiva que us inspiri per poder materialitzar aquestes imatges escrites en dibuixos.


Lloc o equipament:

Fundació Josep Pla.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h i 30 min


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Fomentar la curiositat pel món de la lectura. 2. Introduir la figura de Josep Pla i les característiques principals del seu estil literari. 3. Aprendre a identificar els recursos literaris que caracteritzen l'expressivitat i la sensualitat de les descripcions de Josep Pla: colors, textures, sons, sensacions tàctils, olors... 4. Comprendre i interpretar la literatura de Josep Pla a través de l'expressió plàstica. 5. Fomentar l'expressió oral i la creativitat individual sobre la pròpia experiència.


Descripció de l'activitat:

Mitjançant un diàleg col·lectiu, explorarem les experiències climàtiques i la seva relació amb les sensacions i les emocions. A continuació, ens endinsarem en una lectura comprensiva de fragments de l'obra de Pla per analitzar les "imatges escrites" que l'autor crea. Seguirem amb una experiència de lectura sensitiva que permetrà als participants connectar-se emocionalment amb els textos. A partir d'aquí, plasmarem les nostres pròpies "imatges literàries" en obres plàstiques. Finalment, conclourem l'activitat amb una reflexió en grup, on compartirem les nostres impressions i descobriments sobre la relació entre la literatura de Josep Pla i les nostres experiències personals. Aquesta estructura ens guiarà en un viatge enriquidor a través de la sensibilitat literària de l'autor.


Materials utilitzats:

- Textos narratius i descriptius de Josep Pla. - Materials de decoració plàstica.


Mecanismes d'avaluació:

Es lliura una enquesta al professorat en la qual es valoren els aspectes organitzatius, de continguts i metodologia de l'activitat. Posteriorment, l'equip del servei educatiu de la Fundació Josep Pla en valorarà els resultats i hi aplicarà, si escau, les mesures correctores oportunes.


Observacions: