Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Lloret de Mar

Plaça de la Vila, 1
Lloret de Mar - Selva
Telèfon: 972349573
Fax: x
patrimonicultural@lloret.cat
patrimoni.lloret.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Un tresor pirata amagat als Jardins


Descripció breu:

Ens ajudes a cercar, pels Jardins de Santa Clotilde, el tresor que el pirata Pocapor va amagar? Per fer-ho comptarem amb una sèrie de pistes que el marquès de Roviralta va anotar al diari personal.


Lloc o equipament:

Jardins de Santa Clotilde


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h 15 min


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer i valorar els jardins històrics. 2. Difondre el patrimoni artístic i natural del poble de Lloret de Mar. 3. Valorar la importància de la conservació del medi natural i reflexionar sobre la seva protecció. 4. Identificar i interpretar plànols i mapes. 5. Adquirir habilitats per conduir el propi aprenentatge.


Descripció de l'activitat:

El pirata Pocapor era un pirata molt temut que atacava tots els pobles de la costa. Els lloretencs, farts dels seus atacs, es van organitzar per preparar-li una emboscada. Una nit, quan Pocapor i els seus pirates desembarcaren a la platja de Santa Cristina, els lloretencs els esperaven. Hi va haver una lluita terrible que van guanyar els del poble. Però quan els lloretencs van pujar al vaixell pirata, no van trobar el tresor enlloc. Van decidir investigar a la biblioteca de la casa del marquès de Roviralta. Allà van trobar el diari personal d'en Nicolau Rubió i Tudurí. Al diari, en Nicolau explica que, mentre feien els Jardins, van trobar un mapa del que semblava un tresor, però el tresor no va aparèixer, encara que el van buscar. Al diari personal, en Nicolau va anotar una sèrie de pistes que podrien ajudar a trobar el mapa. El tresor després de tants anys encara no ha aparegut.


Materials utilitzats:

- Plànols dels Jardins. - Pistes per a cada equip. - Mapa pirata. - Jurament pirata. - Cofre i monedes de xocolata sense gluten. - Cadenat amb combinació numèrica.


Mecanismes d'avaluació:

Analitzar els elements físics i humanitzats dels paisatges i dels principals factors de canvi produïts per processos naturals i per l'activitat humana al llarg del temps; reconèixer la diversitat de paisatges de Catalunya i Espanya i la necessitat de preservar la riquesa paisatgística i patrimonial; identificar les normes de convivència dels grups i respectar els drets i deures fonamentals de les persones.


Observacions:

.