Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La dansa dels animals fantàstics


Descripció breu:

Una passejada per sales del Museu ens farà estar atents i descobrir els animals amagats en moltes obres d'art: un drac a qui agrada que li rasquin la panxa, una àguila molt llesta, una granota saltadora i una lleona que s'enfila dalt d'una columna. Coneixerem la seva història i aprendrem tots els seus moviments a través de l'expressió corporal. Després crearem màscares d'animals i ballarem tots plegats la dansa dels animals fantàstics!


Lloc o equipament:

Museu d'Art de Girona.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h 30 min


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Familiaritzar-se amb el significat simbòlic de la representació d'animals. 2. Potenciar la imaginació i la creativitat, així com l'autonomia i la relació social amb el grup. 3. Acostar-se al concepte de museu.


Descripció de l'activitat:

La dansa dels animals fantàstics és una activitat destinada a alumnes d'educació infantil, especialment per a P4 i P5. Mitjançant l'expressió corporal, s'aprèn a identificar alguns dels animals representats en obres del Museu, acostant-se al significat simbòlic de les representacions de quadres i escultures. Primer es fa un recorregut pel Museu, fent parada davant de les obres seleccionades i identificant-ne els animals. Cada animal té un moviment associat, que fa referència als seus trets més identificatius, reals o simbòlics. Es comença pel drac del retaule de Sant Miquel de Cruïlles; es va a la Lleona de Girona, i per acabar es veuen els animals dels capitells romànics: les granotes, els ratpenats i les àguiles. Després es va al taller, on es farà una màscara dels animals dels quals sabem els moviments. I un cop acabada, es torna al Museu disfressats i a punt per ballar!


Materials utilitzats:

- Aparell de so i reproducció MP3. - Dossier per al professorat. - Màscares d'animals i material de suport a l'activitat.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per als docents i per als educadors.


Observacions:

Aquesta activitat només permet un grup per passi.