Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Consorci del Museu Memorial de l'Exili

Major, 43-47
Jonquera, la - Alt Empordà
Telèfon: 972556533
Fax: 972556534
info@museuexili.cat
www.museuexili.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

L'exili i els mitjans de comunicació de massa


Descripció breu:

Organitzada com a treball en grup, consta d'una visita al museu i d'un taller a la seva aula pedagògica. La proposta pretén que l'alumnat treballi, de manera participativa i lúdica, la relació entre un fenomen històric com l'exili amb els mitjans de comunicació, amb la finalitat d'establir un joc de comparacions entre la visió de l'exili del 39 i la que predomina actualment en els mitjans de comunicació sobre els exilis del present.


Lloc o equipament:

Museu Memorial de l'Exili, MUME (la Jonquera)


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

Mig dia


Preu/alumne original:

8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

5.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Oferir a l'alumnat un apropament a la metodologia de la recerca històrica. Treballar la lectura d'imatges d'una manera crítica i reflexiva. Reflexionar sobre la pluralitat d'interpretacions d'una mateixa realitat per tal de ser conscients de la importància de la mirada i el pensament crític.


Descripció de l'activitat:

Organitzada com a treball en grup, consta d'una visita al museu i d'un taller a la seva aula pedagògica. La proposta pretén que l'alumnat treballi, de manera participativa i lúdica, la relació entre un fenomen històric com l'exili, universal en el temps i l'espai, amb els mitjans de comunicació, la premsa escrita, la ràdio, la televisió o el cinema, amb la finalitat d'establir un joc de comparacions entre la visió de l'exili del 39 i la que predomina actualment en els mitjans de comunicació sobre els exilis del present.


Materials utilitzats:

Ordinador i projector. Facsímils de premsa sobre l'exili del 39. Selecció de fotografies de l'exili del 39. Muntatge audiovisual del fons del museu sobre l'exili del 39 i muntatge audiovisual sobre els conflictes actuals.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes de satisfacció que han d'omplir els professors.


Observacions: