Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Empordà Caterva

C/Migdia, 9
Bellcaire d'Empordà - Baix Empordà
Telèfon: 972775976
Fax:
reservesempuriesgencat.cat
http://www.macempuries.cat/
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Empúries: Asclepi, mites i acció


Descripció breu:

Aquest taller teatral i lúdic acosta els alumnes al món de la mitologia clàssica per descobrir el mite del déu Asclepi i els personatges que en formen part, i després representar-los com en un teatre grec antic.


Lloc o equipament:

Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h 45 min


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer la mitologia clàssica i el significat dels mites com a part fonamental de l'imaginari cultural per entendre el món. 2. Descobrir el mite d'Asclepli i representar la seva llegenda a través d'una funció teatral. 3. Utilitzar diferents representacions i expressions artístiques i iniciar-se en la construcció de propostes visuals i audiovisuals. 4. Conèixer els aspectes fonamentals de les ciències de la naturalesa, les ciències socials, la geografia, la història i la cultura.


Descripció de l'activitat:

En aquesta activitat descobrirem el fascinant món dels mites guiats per alguns dels déus, herois i criatures mitològiques més increïbles de la mitologia clàssica. Ens acostarem als mites per entendre que totes les cultures antigues varen necessitar aquestes històries per explicar el món i tot allò que desconeixien, i com la mitologia era una part fonamental del seu imaginari cultural. Ens centrarem en el personatge d'Asclepi per descobrir el seu mite i tots els personatges que hi apareixen, i representarem tots junts la seva llegendària història a través d'una breu funció teatral, en què cadascun de nosaltres farà el paper d'un personatge mitològic.


Materials utilitzats:

- Disfresses per a la caracterització dels personatges. - Fitxes dels déus grecs i romans.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació d'aquesta activitat té diversos aspectes: d'una banda, els alumnes fan un balanç final de com ha anat el taller amb l'educador; de l'altra, es proporciona als docents una enquesta de satisfacció que valora diversos aspectes conceptuals, competencials i didàctics de l'activitat. Els educadors, al seu torn, valoren el funcionament i dinàmica de cada grup.


Observacions:

El grup mínim per fer aquesta activitat és de vint alumnes.