Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Terracotta Museu

C/Sis d'octubre, 99
Bisbal d'Empordà, la - Baix Empordà
Telèfon: 972642067
Fax:
reserves.terracotta@labisbal.cat
http://www.terracottamuseu.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Dissenyem una rajola


Descripció breu:

Tenim ceràmica a casa?, per a què la fem servir? A l'exposició del Museu en veurem tota mena de peces de ceràmica, utilitàries i decoratives. La visita al Museu ens ajudarà a visualitzar la gran varietat de peces que hi ha i amb quines tècniques es decoren. Al taller farem servir una rajola engalbada crua per convertir-la en un rètol on escriurem el nostre nom i l'esgrafiarem; serà un element decoratiu que podrem penjar a la nostra habitació.


Lloc o equipament:

Terracotta Museu.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

7 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Introduir els alumnes en el món de la ceràmica a través d'un dels objectes més quotidians, com és un rètol amb el seu nom. 2. Aconseguir a través de manipulacions simples una peça de ceràmica personalitzada.


Descripció de l'activitat:

Tenim ceràmica a casa?, per a què la fem servir? A l'exposició del Museu veurem tota mena de peces de ceràmica, utilitàries i decoratives. Algunes serveixen per ajudar en algunes feines, posar-hi líquids o aliments, i d'altres per fer bonic. Es poden fer de moltes maneres, amb el torn quan fem rodar la roda i amb les mans quan aplanem el fang, també es poden fer amb premsa, i així surten totes iguales, o també amb motlles. La visita al Museu ens ha d'ajudar a visualitzar la gran varietat de peces que hi ha i amb quines tècniques tradicionals de la Bisbal es poden decorar. Al taller farem servir una rajola engalbada crua per convertir-la en un rètol decoratiu on escriurem el nostre nom i l'esgrafiarem; serà un element que podrem penjar a la nostra habitació. Amb el llapis escriurem el nom, i amb un punxó el ratllarem (esgrafiarem) per tenir un cartell personalitzat i únic!


Materials utilitzats:

Rajoles engalbades crues, llapis i punxons.


Mecanismes d'avaluació:

S'estableixen els mecanismes d'avaluació permanent del projecte educatiu i de les activitats, les quals preveuen l'avaluació inicial, l'avaluació del procés de l'activitat i l'avaluació final. Es faran enquestes a alumnes, professors i educadors (vegeu el projecte educatiu i l'annex 10: models d'enquesta). Es recolliran les dades de les diferents avaluacions, qualitatives i quantitatives, a través del buidatge de les enquestes i l'elaboració de gràfiques estadístiques per fer les propostes de millora.


Observacions:

Aquesta activitat està recomanada per a I4 i I5.