Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Josep Pla

Nou, 51
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972305577
Fax: 0
info@fundaciojoseppla.cat
www.fundaciojoseppla.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

La porta és verda


Descripció breu:

En aquest taller, els participants tindran l'oportunitat d'endinsar-se en l'univers literari de Josep Pla a partir de l'exploració del poder expressiu dels adjectius. A través d'activitats diverses, aplicant la creativitat descobriran com aquest tipus de mots poden enriquir la nostra percepció i comprensió de la realitat.


Lloc o equipament:

Fundació Josep Pla.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h 15 min


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Introduir la figura i la producció literària de Josep Pla, i les característiques principals del seu estil. 2. Conèixer la riquesa i la varietat dels adjectius: categoria gramatical, tipologia, usos i capacitat expressiva. 3. Identificar els adjectius de la literatura de Josep Pla, i interpretar-los en relació amb la seva obra. 4. Promoure la interacció i la col·laboració dels membres del grup a través d'exercicis pràctics i dinàmics i l'expressió oral i escrita. 5. Fomentar la creativitat i l'expressió artística dels participants.


Descripció de l'activitat:

A través de diverses activitats, els participants aprofundiran el coneixement sobre les característiques i les potencialitats dels adjectius, i en faran una tria segons les seves preferències. A mesura que aniran fent tria, escriuran els mots seleccionats en un full en blanc i utilitzaran la tècnica de lettering per donar-los forma i potenciar la pròpia expressivitat. Per cloure el taller, amb la pròpia col·lecció particular d'adjectius, cada participant farà un cal·ligrama.


Materials utilitzats:

- Textos narratius i descriptius de Josep Pla. - Materials de desenvolupament de les activitats (puzle, cadenes de noms...). - Materials de decoració plàstica (colors).


Mecanismes d'avaluació:

Es lliura una enquesta al professorat en la qual es valoren els aspectes organitzatius, de continguts i metodologia de l'activitat. Posteriorment, l'equip del servei educatiu de la Fundació Josep Pla en valorarà els resultats i hi aplicarà, si escau, les mesures correctores oportunes.


Observacions: