Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Josep Pla

Nou, 51
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972305577
Fax: 0
info@fundaciojoseppla.cat
www.fundaciojoseppla.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Calella de Palafrugell: explorem i compartim


Descripció breu:

L'activitat uneix una ruta i un taller d'escriptura. Al llarg del recorregut i a través dels textos literaris farem una descoberta de l'entorn, llegirem, prendrem notes i farem fotografies: es tracta de tenir una experiència de lectura més rica. A partir de la ruta Josep Pla a Calella, us proposem aprendre els aspectes fonamentals i bàsics de com es construeix una ruta, per tal que pugueu preparar, guiats per l'obra de Josep Pla, la vostra pròpia ruta literària sobre l'indret que preferiu.


Lloc o equipament:

Calella de Palafrugell.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Acostar els participants a la biografia i la producció literària de Josep Pla, i als aspectes principals de la història de Calella. 2. Identificar els nexes que vinculen la literatura i el paisatge. 3. Millorar la competència de lectura i expressió oral a través de l'activitat pràctica i la interpretació de textos literaris. 4. Explorar i millorar les estratègies d'expressió individual a través de l'expressió escrita. 5. Millorar la competència escrita de l'alumnat en entorns digitals.


Descripció de l'activitat:

A partir de la literatura de Josep Pla, l'activitat s'orienta vers la presa de consciència de la importància del coneixement de la riquesa patrimonial del nostre entorn, i de la capacitat de la literatura com a instrument de descoberta i connexió amb el paisatge que ens envolta. Combina la realització efectiva d'una ruta literària per Calella, amb el treball en equips dels participants, als quals s'assigna la tasca d'observació i anotació de l'experiència individual de cada participant als diversos espais. Amb aquests materials, i fent ús dels mitjans digitals i dels textos escollits de Josep Pla, cada grup ha d'elaborar una versió pròpia de l'espai assignat, en format escrit i oral. L'activitat es completa amb la posada en comú de les creacions dels diversos grups. Les activitats es poden dur a terme en grups de treball o de forma individual.


Materials utilitzats:

- Textos de Josep Pla. - Dispositiu mòbil per a fotografies i gravació, i connexió a internet. - Fitxes de desenvolupament de l'activitat.


Mecanismes d'avaluació:

Es lliura una enquesta al professorat en la qual es valoren els aspectes organitzatius, de continguts i metodologia de l'activitat. Posteriorment, l'equip del servei educatiu de la Fundació Josep Pla en valorarà els resultats i hi aplicarà, si escau, les mesures correctores oportunes.


Observacions: