Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La barca del pescador


Descripció breu:

Sabeu com és una barca de pescadors? Entreu amb nosaltres per veure com són les xarxes, com és la cuina i com s'ho fan quan hi ha moltes onades. Aprendrem també a fer un nuc mariner que ens emportarem a casa!


Lloc o equipament:

Port pesquer de Roses


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 hores


Preu/alumne original:

3.8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Apropar l'ofici del pescador als alumnes d'educació infantil perquè puguin veure com és una barca de pesca per dins (la cuina, les habitacions...), què son les xarxes i per a què serveixen, i saber per què no s'han de pescar els peixos més petits.


Descripció de l'activitat:

L'activitat al port es planteja com una proposta interactiva i participativa, especialment adreçada als alumnes d'educació infantil. Entrarem en una barca d'arrossegament i podrem caminar per la coberta; a més, visitarem l'espai de la cuina, on veurem com aguanten les olles quan fa mala mar, com són els plats i els gots, com la taula per dinar necessita que estigui fixa i amb voreres per quan hi ha moltes onades. També dins la barca tindrem una gran xarxa que els alumnes sostindran per experimentar com es pesca i què es fa perquè els peixos més petits puguin continuar el seu cicle evolutiu. Acabarem parlant de les barques d'arts menors i aprendrem a fer un nuc mariner.


Materials utilitzats:

Els mateixos espais del port pesquer i la barca d'arrossegament. Estris dels pescadors. Material per fer el nuc mariner.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat i l'educador/a que fa la visita.


Observacions: