Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Empordà Caterva

C/Migdia, 9
Bellcaire d'Empordà - Baix Empordà
Telèfon: 972775976
Fax:
reservesempuriesgencat.cat
http://www.macempuries.cat/
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Empúries: Taller de jocs grecoromans


Descripció breu:

Activitat lúdica de descoberta del món dels jocs grecs i romans, en la qual coneixerem la importància que el fet de jugar tenia en la societat antiga, i el ric i variat univers lúdic romà, tot posant en pràctica alguns d'aquests jocs d'herència clàssica.


Lloc o equipament:

Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h 45 min


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Introduir l'alumnat en la pràctica del joc. 2. Descobrir els jocs romans. 3. Conèixer la incorporació del joc en la societat romana. 4. Comparar els jocs romans amb els que tenim en l'actualitat. 5. Gaudir i practicar jocs d'herència romana.


Descripció de l'activitat:

Aquest taller lúdic està orientat a la descoberta del món dels jocs romans i la importància que el joc tenia en la societat i en la cultura romana. Veurem que l'acte de jugar és innat en l'ésser humà i que s'ha practicat en totes les societats des de temps remots. Les societats gregues i romanes gaudien dels jocs com a entreteniment, i disposaven d'una àmplia gamma de jocs i joguines per a totes les edats i gustos. L'alumnat practicarà alguns jocs d'herència grega i romana, tot comprovant que la forma de divertir-se fa dos mil anys s'assembla prou a la dels temps actuals.


Materials utilitzats:

- Tot el material necessari per desenvolupar els jocs (més de vint-i-cinc possibilitats de jocs). -Reproduccions de joguines i objectes arqueològics relacionats amb el joc per explicar els continguts de l'activitat.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació d'aquesta activitat té diverses vessants: d'una banda, els alumnes fan un balanç final de com ha anat el taller amb l'educador; d'altra banda, es proporciona als docents una enquesta de satisfacció que valora diversos aspectes conceptuals, competencials i didàctics de l'activitat; els educadors, al seu torn, valoren el funcionament i la dinàmica de cada grup.


Observacions:

El grup mínim per fer aquesta activitat és de vint alumnes. Aquesta activitat és un bon complement a les visites didàctiques que ofereix el conjunt arqueològic per passar tot un matí a Empúries