Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Josep Pla

Nou, 51
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972305577
Fax: 0
info@fundaciojoseppla.cat
www.fundaciojoseppla.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

I ara, on he d'anar?


Descripció breu:

A partir d'un viatge virtual pels Països Catalans, i d'una activitat plàstica final, els participants s'iniciaran en l'univers literari de Josep Pla. Aquest taller ha estat elaborat i desenvolupat per La Sirga Cooperativa.


Lloc o equipament:

Fundació Josep Pla.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Acostar els participants a la figura de Josep Pla, destacant la contribució que va fer a la literatura catalana. 2. Adquirir les capacitats per reconèixer i interpretar el mapa i la geografia dels Països Catalans, així com les particularitats dels diversos territoris mitjançant textos literaris. 3. Afavorir el desenvolupament de la competència lectora a través de la comprensió i interpretació de la literatura de Josep Pla.


Descripció de l'activitat:

Utilitzant un mapa dels Països Catalans com a eina visual, es descriuran de manera dinàmica les diverses localitats catalanes, fomentant la participació activa per geolocalitzar-les al mapa. Posteriorment, de forma individual, els alumnes faran una descripció plàstica i oral del seu poble o carrer, posant en pràctica les habilitats adquirides durant el taller.


Materials utilitzats:

- Mapa dels Països Catalans. -Fitxes de les diverses narracions i materials de decoració plàstica.


Mecanismes d'avaluació:

Es lliura una enquesta al professorat en la qual es valoren els aspectes organitzatius, de continguts i metodologia de l'activitat. Posteriorment, l'equip del servei educatiu de la Fundació Josep Pla en valorarà els resultats i hi aplicarà, si escau, les mesures correctores oportunes.


Observacions: