Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Gala - Salvador Dalí

Pujada del Castell, 28
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972677512
Fax: -
cinzia.azzini@fundaciodali.org
www.salvador-dali.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Dalí i la ciència


Descripció breu:

Sabíeu que a Salvador Dalí l'apassionava la ciència? Durant la visita fareu un recorregut històric pels esdeveniments científics d'aquest segle en què es va inspirar l'artista per pintar algunes de les seves obres. També veureu obres com Galatea de les esferes, Leda atòmica i Gala nua mirant el mar on a 18 metres apareix el president Lincoln, entre d'altres.


Lloc o equipament:

Teatre-Museu Dalí de Figueres. Itinerari artístic per les sales Escenari, Tresor, Peixateries, Pati Cadillac, Mae West, Palau del Vent i de les Loggies.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 hora i 30 minuts.


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

L'objectiu de la visita és aprofundir en un dels aspectes més característics de l'obra de Salvador Dalí, concretament en l'anomenada etapa misticonuclear. Es fa un recorregut per les diferents sales del museu per veure obres representatives dels temes científics que interessaven a Salvador Dalí i que també són presents en la seva obra literària.


Descripció de l'activitat:

Sabíeu que a Salvador Dalí l'apassionava la ciència? Durant la visita fareu un recorregut històric pels esdeveniments científics del segle XX en què es va inspirar l'artista per pintar algunes de les seves obres. Li interessaven molt les dobles imatges, la teoria quàntica de Planck, la pintura crepuscular, la lent de Fresnel i el fenomen de les catàstrofes del matemàtic René Thom, entre d'altres. També veureu obres com Galatea de les esferes, Leda atòmica i Gala nua mirant el mar on a 18 metres apareix el president Lincoln, entre d'altres.


Materials utilitzats:

Selecció de fotografies de l'arxiu d'imatges de la Fundació Dalí i recull de textos del mateix artista. Les obres escollides són de la col·lecció d'obres exposades al Teatre-Museu Dalí i reproduccions d'obres que no són al museu.


Mecanismes d'avaluació:

S'han establert diverses vies d'avaluació: una enquesta per als mestres accessible mitjançant codi QR, l'enquesta de l'educador/a i l'avaluació de la responsable del servei educatiu a partir d'aquestes dues valoracions, així com la revisió periòdica de les propostes educatives i dels treballs dels educadors.


Observacions:

1. La visita, adreçada a alumnat d'ESO, batxillerat i cicles formatius, té una durada determinada i preveu un itinerari que s'adapta a l'edat dels alumnes i als continguts que volem donar-los. No es pretén ensenyar tot el museu en una sola visita. 2. És una visita de descoberta de l'artista i del museu, i es recomana com a activitat prèvia a la realització d'un treball sobre Salvador Dalí. 3. No s'acceptaran més de 4 grups per escola i dia. 4. Les visites al Teatre-Museu Dalí s'hauran de fer de novembre a febrer (ambdós inclosos). 5. Per a més informació, vegeu Educa Dalí a www.salvador-dali.org.