Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Romans en acció. Joc de rol


Descripció breu:

Vols ser romà per un dia? Un joc de rol et farà estar en la pell d'un romà o romana autèntic: pots ser ric, pots ser pobre, pots ser un esclau, fins i tot pot ser que treballis a les termes. Vine a descobrir-ho jugant a «Romans en acció».


Lloc o equipament:

Espai Aquae de Caldes de Malavella.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 hora i 30 minuts.


Preu/alumne original:

5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir curiositats al voltant de l'aigua de Caldes de Malavella i la seva influència en la vida dels seus habitants a l'època romana. 2. Descobrir com era Caldes a l'època romana per entendre com és actualment. 3. Aproximar-se al patrimoni com a font de coneixement de com es vivia abans. 4. Gaudir del patrimoni de Caldes mitjançant un joc.


Descripció de l'activitat:

Un joc de rol farà que cada grup cooperatiu de classe desenvolupi un paper dins la societat romana, a partir dels materials que hauran d'anar aconseguint, d'acord amb el seu rol dins la societat romana i relacionats amb les termes i la salut. L'activitat té dues parts: una es desenvolupa dins el centre de l'Espai Aquae, a les sales d'exposició permanent, i l'altra a l'entorn, dins les termes romanes de Caldes.


Materials utilitzats:

Materials utilitzats: recursos tècnics com ara col·leccions, material informatiu editat, diapositives o pel·lícules, i recursos pedagògics com ara fitxes de treball, qüestionaris o materials per als tallers. Joc de rol, amb pistes de què disposarà cada grup per desenvolupar-lo.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació es farà mitjançant les enquestes del programa «Indika». Abans de marxar, es reflexionarà amb l'alumnat sobre l'activitat. Posteriorment, s'enviarà un missatge personalitzat al personal docent.


Observacions: