Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles (Ajuntament de Banyoles)

Plaça de la Font, 11
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972572361
Fax: 972575961
comunicaciomuseus@ajbanyoles.org
www.museusdebanyoles.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La ruta del rec Major


Descripció breu:

Itinerari que ressegueix el recorregut del rec Major des de l'estany fins al centre de Banyoles per conèixer el desenvolupament industrial de la ciutat vinculat a la presència de l'aigua.


Lloc o equipament:

Itinerari que ressegueix el recorregut del rec Major des de l'estany fins al centre de Banyoles.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

2 hores.


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer, valorar i respectar el patrimoni industrial de Banyoles. 2. Conèixer l'origen i l'evolució de la industrialització de la ciutat de Banyoles en relació amb l'aigua i els recs. 3. Descobrir els gremis i oficis sorgits a Banyoles, i la importància de l'aigua. 4. Localitzar els vestigis patrimonials que s'han conservat i també conèixer els que han desaparegut.


Descripció de l'activitat:

Itinerari guiat i dinàmica que ressegueix el recorregut del rec Major des del naixement fins al centre de Banyoles per conèixer-ne l'origen i la relació amb el desenvolupament industrial de la ciutat. Inclou la visita i l'explicació d'edificacions patrimonials industrials que ens parlen de l'origen de la vila, dels oficis i dels gremis, i de la importància de l'aigua, de la presència de l'estany i dels recs.


Materials utilitzats:

Imatges i fitxes.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat hi ha un temps dedicat a les conclusions per consolidar els aprenentatges. Posteriorment, es fa arribar una enquesta al professorat perquè avaluï diversos aspectes de l'activitat, incloent-hi la valoració que en fa l'alumnat, ja que la seva experiència qualitativa, juntament amb la del professorat, és determinant. L'equip d'educadors també completa una enquesta de valoració en finalitzar cada sessió.


Observacions:

Activitat a l'aire lliure.