Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries

Sant Francesc, 5-7
Castelló d'Empúries - Alt Empordà
Telèfon: 972250512
Fax: 972158149
direccio@ecomuseu-farinera.org
www.ecomuseu-farinera.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Com funciona el molí?


Descripció breu:

El taller Com funciona el molí? consisteix a construir la maqueta d'un molí fariner hidràulic, mentre se'n van aprenent les parts i el funcionament. Els i les alumnes omplen un dossier en acabar i reben un diploma acreditatiu d'assoliment satisfactori.


Lloc o equipament:

Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h


Preu/alumne original:

3.7 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Aprofundir en el coneixement del molí fariner i en la roda hidràulica d'arrel medieval, base dels sistemes que es desenvolupen amb la industrialització. 2. El taller permet conèixer els sistemes de molta tradicionals i valorar el que va significar la revolució industrial en relació amb els processos productius, un dels esdeveniments més significatius de la història contemporània.


Descripció de l'activitat:

El taller està supervisat, té una hora de durada i està adreçat a un màxim de 25 alumnes. Els i les alumnes construeixen la maqueta d'un molí fariner amb roda hidràulica horitzontal, tenint en compte l'estructura, la nomenclatura, les característiques de les parts i el funcionament. Posteriorment omplen un dossier de treball format per diverses fitxes sobre l'activitat realitzada. En acabar, els i les alumnes reben un diploma acreditatiu de realització satisfactòria del taller. Al final de l'activitat es destinen uns minuts a revisar els conceptes apresos amb els i les alumnes i a avaluar-la.


Materials utilitzats:

- Maquetes del molí fariner i de la roda hidràulica (una cada dos alumnes), esquema del molí i de les seves parts, dossier de treball adaptat a cada nivell i diploma. - 5 tauletes Samsung A6 per revisar els conceptes apresos.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta de satisfacció realitzada al professorat i valoració de la satisfacció entre els alumnes participants.


Observacions:

Horari flexible per a grups, amb concertació prèvia. Es posa a disposició dels alumnes material escolar per omplir el dossier.