Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Promediterrània - Museu de la Pesca

Moll Pesquer, s/n (Museu de la Pesca) Carrer Major, 56(Fundació Promediterrània)
Palamós - Baix Empordà
Telèfon: 972600424
Fax: 972600424
museudelapesca@palamos.cat
www.museudelapesca.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Peixos de la Mediterrània


Descripció breu:

Us convidem a conèixer la vida de peixos partint d'un audiovisual d'animació creat per l'il·lustrador Magí Marcé, i a partir també d'un breu recorregut per l'exposició permanent, on descobrirem les tècniques de pesca més utilitzades al nostre litoral. Tot tocant peix fresc, aprendrem com són aquestes espècies, on viuen i per què es pesquen.


Lloc o equipament:

Visita guiada interactiva al Museu de la Pesca


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.15 hores


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer les característiques dels peixos. Distingir alguns tipus de peixos propis de la costa catalana. Entendre el funcionament dels estris de pesca. Comprendre com funcionen els arts de pesca. Entendre la relació que s'estableix entre les persones humanes i la natura quant a l'explotació de recursos naturals.


Descripció de l'activitat:

Visita guiada a l'exposició permanent del Museu de la Pesca, on guiats per les educadores i amb materials de suport, tot tocant i olorant, s'entendrà com són i on viuen les espècies capturades per les barques de pesca, que finalment són el nostre aliment.


Materials utilitzats:

Comprensió de l'argument de l'audiovisual d'animació. Observació de les característiques morfològiques dels peixos amb dibuixos a escala de l'interior d'un peix (esquelet, òrgans, pell i aletes). Manipulació de peix fresc. Visita de l'exposició permanent per reconèixer estris de pesca. Manipulació de models d'estris de pesca.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per als docents i educadors.


Observacions:

Es treballa amb peix fresc i models d'estris de pesca. Podeu consultar material previ i posterior a la visita al web del Museu de la Pesca i també a l'espai educatiu en línia "Viu la mar" (https://sites.google.com/view/viu-la-mar-recursos-educatius-/recursos-educatius).