Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Les dones també hi eren: ODS d'igualtat de gènere


Descripció breu:

Amb quines qualitats s'associava la imatge de les dones a l'edat mitjana? Quin era el seu cànon de bellesa femení? Existien dones pintores al segle XIX? L'activitat pretén donar resposta a aquestes qüestions i portar a la reflexió amb perspectiva de gènere prenent com a punt de partida les obres d'art del museu perquè l'alumnat pugui crear i desenvolupar un taller participatiu d'alt valor social.


Lloc o equipament:

Museu d'Art de Girona.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

2 hores.


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Aportar noves mirades i desenvolupar el sentit crític. 2. Prendre el món de l'art com un model de referència, inspiració i creativitat per generar processos de canvi i innovació social. 3. Treballar continguts específics de la història i la història de l'art (iconografia, artistes, corrents, etapes, etc.). 4. Adoptar un discurs amb perspectiva de gènere de les obres d'art i els períodes artístics i històrics. 5. Dotar l'alumnat d'eines bàsiques per portar a terme una campanya de comunicació i conscienciació.


Descripció de l'activitat:

L'ODS 5, aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i nenes, posa al centre de l'acció l'estudi amb perspectiva de gènere i accions necessàries per ajudar a erradicar el masclisme de la nostra societat. «Les dones també hi eren: ODS d'igualtat de gènere» és una proposta educativa que permet als joves la possibilitat de desenvolupar accions d'alt valor social i territorial. Mitjançant l'adaptació de diverses metodologies (com el visual thinking o el learning by doing), l'activitat busca generar un espai de reflexió crítica amb perspectiva de gènere i aplicar-ho a la història de l'art i a l'observació de les obres d'un museu.


Materials utilitzats:

Dossier per al professorat i material de suport a l'activitat.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per al professorat i les educadores.


Observacions:

Aquesta activitat està basada en l'audioguia temàtica md'A en clau de dona, que es pot descarregar al lloc web Visitmuseum.