Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Joguet de Catalunya

C/ Sant Pere, 1
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972504585
Fax: 000000000
info@mjc.cat
www.mjc.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Quin paper han tingut els joguets en la meva vida? Visita conversada amb perspectiva de gènere


Descripció breu:

Una visita guiada per compartir diàlegs amb adolescents en relació amb la influència dels joguets i el gènere en la construcció de la seva identitat. A través d'aquest recorregut per la història dels joguets, podran conèixer quins camins diferenciats es dibuixen des de la infància per als nois i per a les noies.


Lloc o equipament:

Museu del Joguet de Catalunya.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 hora i trenta minuts.


Preu/alumne original:

3.8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Avaluar el paper que han tingut els jocs i els joguets en la transmissió del sexisme; 2. Analitzar el discurs sobre els rols sexuals homes/dones al llarg de la història; 3. Provocar i generar el diàleg entre els adolescents sobre per què alguns jocs o joguets han estat dirigits des de la infància a nens o nenes; 4. Fomentar l'esperit crític sobre els rols assignats a nois i noies; 5. Assenyalar les bases per aconseguir canviar els rols socials establerts; 6. Investigar quines conseqüències emocionals han tingut aquests rols sexistes.


Descripció de l'activitat:

Aquesta visita guiada consisteix en un recorregut per la història dels joguets per adonar-se del seu paper en la transmissió del sexisme. S'establirà un diàleg amb els alumnes en què es qüestionaran els rols assignats per la societat als nois i a les noies a través dels joguets. Analitzarem com aquests rols han marcat la seva infància i el seu desenvolupament posterior com a persones. La visita serà conduïda per una professional especialitzada en gènere.


Materials utilitzats:

No cal materials, atès que es tracta d'una visita comentada.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes a professors i alumnes.


Observacions:

Fins a 17 alumnes al grup: 95 EUR (78,51 EUR  + 16,49 EUR  IVA). Més de 17 alumnes al grup: 3,8 EUR/alumne (3,14 EUR  + 0,66 EUR  IVA). En tots els casos, cal afegir l'entrada del Museu a part.