Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Construïm el castell del Montgrí


Descripció breu:

Visita dinamitzada al castell del Montgrí. Itinerari pel Montgrí en què els alumnes comprendran el context històric de l'edat mitjana, l'arquitectura del castell, els elements defensius, els oficis i per què està inacabat. Valorarem la importància de conservar el patrimoni. En acabar, es farà una dinàmica relacionada amb els continguts, i els alumnes aconseguiran un retallable de l'edifici per construir-lo, després de l'activitat, a l'aula.


Lloc o equipament:

Itinerari a peu pel massís del Montgrí fins al castell.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

4 hores i 30 minuts.


Preu/alumne original:

7 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer l'organització de Catalunya a l'edat mitjana. 2. Identificar estils arquitectònics medievals. 4. Entendre alguns oficis relacionats amb l'arquitectura medieval. 4. Afavorir la valoració, el respecte i la conservació del patrimoni cultural.


Descripció de l'activitat:

Rebuda del grup i presentació de l'activitat. En iniciar el recorregut, s'introduirà els alumnes en el context de l'activitat. A mesura que s'avanci en l'itinerari cap al castell, es faran algunes aturades per comprendre la situació geogràfica i històrica. Dalt del castell es duran a terme unes dinàmiques sobre els oficis, l'arquitectura i els elements defensius. Dalt de les torres s'albirarà el paisatge i se'n farà una breu interpretació. En acabar l'activitat, cada alumne rebrà un retallable del castell que podran construir a casa o a l'escola.


Materials utilitzats:

Carpetes amb targetes sobre els elements defensius, l'arc de mig punt i els oficis; retallable del castell per a cada alumne, i enllaç d'un vídeo perquè vegin a l'aula com hauria estat el castell si s'hagués acabat de construir.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. Es lliura una enquesta de valoració al/la docent en finalitzar l'activitat.


Observacions:

Es lliura un material previ per treballar a l'aula i contextualitzar l'activitat, així com un material posterior. L'itinerari té un desnivell de 300 m, i cal que els participants portin calçat i roba adients per caminar, aigua i esmorzar. L'activitat acaba al punt d'inici de l'itinerari amb els educadors. En cas que el grup decideixi dinar al castell, serà per compte propi, sense els educadors.
El preu mínim per grup és l'equivalent a quinze alumnes.