Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Un matí amb la Caterina i en Genís. Viatgem a la Torroella medieval


Descripció breu:

Visita dinamitzada a la Torroella medieval. Els alumnes hauran d'ajudar dos personatges de l'època, la Caterina i en Genís, a completar un seguit d'activitats quotidianes del seu temps. A partir d'una llista d'encàrrecs i un mapa, els participants, en grups de treball, coneixeran i aprendran coses sobre la societat medieval i els indrets característics de la Torroella més antiga. És una activitat participativa, en què els alumnes prendran decisions per potenciar l'autonomia.


Lloc o equipament:

Nucli antic de Torroella de Montgrí, edificis patrimonials emblemàtics i aula educativa del museu.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores.


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Comprendre la vida quotidiana a l'edat mitjana. 2. Situar fets i etapes de la història. 3. Identificar elements arquitectònics medievals i objectes relacionats. 4. Conèixer el nucli més antic de la vila de Torroella. 5. Afavorir la valoració, el respecte i la conservació del patrimoni cultural.


Descripció de l'activitat:

Visita dinamitzada pel nucli més antic de Torroella, d'època medieval. Al Museu de la Mediterrània es presentaran els personatges protagonistes, la Caterina i en Genís, i una carta que ens parla de les seves vides (noms, edat, família). Els alumnes, que hauran d'ajudar els personatges, es dividiran en petits grups, i cadascun rebrà una carpeta amb la llista dels encàrrecs que han de fer i un mapa amb el recorregut a seguir per conèixer els elements del patrimoni més singulars del municipi. Aprendran alguns dels elements de la vida quotidiana a l'època medieval. Una vegada resoltes les tasques encarregades, els alumnes rebran una petita recompensa per la feina ben feta.


Materials utilitzats:

Carpeta vinilada amb mapa del nucli de Torroella i llista d'encàrrecs, jocs imantats: figures dels personatges per vestir i arc de mig punt; dibuixos d'objectes i documents relacionats amb la vida quotidiana a l'edat mitjana; targetes d'aliments i monedes medievals.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. Es lliura una enquesta de valoració al/la docent en finalitzar l'activitat.


Observacions:

Es lliura un material previ per treballar abans del dia de la sortida. Es recomana esmorzar abans de començar l'activitat. Preu mínim per grup equivalent a quinze alumnes.