Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Associació Atzagaia

C/ Pau Casals, núm. 9
Bisbal d'Empordà, la - Baix Empordà
Telèfon: 628819820
Fax: -
atzagaia@gmail.com
www.atzagaia.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Megapedres! El dolmen de la Gaia


Descripció breu:

La Gaia explicarà com viu al seu poblat i com d'importants són els dòlmens per a la seva família i els seus amics. Explicarà i ensenyarà com viu, com es vesteix, quins materials utilitza, què menja... Demanarà als infants que l'ajudin a trobar els seus objectes més estimats per l'entorn de la Cova d'en Daina, i els ensenyarà com es fa un dolmen.


Lloc o equipament:

Dolmen de la Cova d'en Daina, a Romanyà de la Selva (Santa Cristina d'Aro).


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

Mitja jornada.


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir altres gèneres de vida. 2. Apropar el temps de la prehistòria als participants. 3. Explorar i observar un element patrimonial de manera lúdica. 4. Interactuar amb elements naturals.


Descripció de l'activitat:

L'activitat transcorre amb la narració d'un conte protagonitzat per la Gaia, que ens explica com viu i ens mostra materials i objectes diversos del seu dia a dia. La narració ens porta fins a una activitat lúdica que es duu a terme a l'entorn del dolmen de la Cova d'en Daina, on, mitjançant diversos jocs i petits tallers, descobrirem recursos naturals i materials i objectes de la prehistòria. En finalitzar l'activitat, el grup haurà fet un mural conjunt amb pigments i materials naturals, una petita maqueta de construcció cooperativa d'un dolmen i un collaret de petxina per a cada infant.


Materials utilitzats:

Dossier lúdic per als infants amb informació per al docent, nina de la Gaia, reproduccions d'objectes, eines i estris de la prehistòria, pells, teixits, pigments naturals, plomes, tampons, fang, petxines, cordills vegetals i minerals.


Mecanismes d'avaluació:

La darrera part de l'activitat es dedica a les conclusions, a manera de resum, i les observacions dels infants per consolidar els aprenentatges. Amb el dossier lúdic enviat al centre es poden avaluar els aprenentatges dels alumnes. El funcionament de l'activitat s'avalua amb les enquestes del programa «Indika.


Observacions:

El dolmen de la Cova d'en Daina és un Bé Cultural d'Interès Nacional i està situat en un paratge natural.