Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Lloret de Mar

Plaça de la Vila, 1
Lloret de Mar - Selva
Telèfon: 972349573
Fax: x
patrimonicultural@lloret.cat
patrimoni.lloret.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Plantem el nostre futur


Descripció breu:

Acompanyats del nostre guia coneixerem la història del marquès i els Jardins. Així mateix, els alumnes faran un recorregut pels Jardins durant el qual podran observar i conèixer la diversitat d'espècies de plantes que trobem a l'entorn mediterrani. En acabar, seran obsequiats amb un punt de llibre personalitzat que podran plantar a casa.


Lloc o equipament:

Jardins de Santa Clotilde


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Visitar un jardí històric amb valor patrimonial. 2. Fomentar la cura i la conservació del medi ambient i la natura. 3. Conèixer plantes de l'entorn mediterrani i la importància que tenen en l'ecosistema. 4. Dur a terme la dinàmica proposada en l'activitat, seguint les pautes indicades. 5. Entendre i comprendre la importància de la sostenibilitat i la cura del medi ambient per garantir un futur millor. 6. Aprendre a valorar, estimar i respectar el patrimoni històric i cultural.


Descripció de l'activitat:

Durant el recorregut del grup pels Jardins s'explica als alumnes la importància de tenir cura del medi ambient i la necessitat de fomentar la sostenibilitat per garantir un futur millor. Coneixerem l'estat del terreny abans que el Marquès l'adquirís per transformar-lo en els Jardins de Santa Clotilde. Així mateix, podrem observar la diversitat de plantes que trobem a l'entorn mediterrani i viure l'experiència de plantar-ne una. Els alumnes marxaran amb un punt de llibre, personalitzat amb llavors, que podran plantar a casa.


Materials utilitzats:

- Fotografies antigues dels Jardins. - Terra, compost i tests petits per poder plantar-hi. - Punt de llibre personalitzat amb llavors. - Guants i eines de jardineria.


Mecanismes d'avaluació:

Descriure la importància de la sostenibilitat i la cura del medi ambient; valorar la diversitat dels exemplars de plantes de l'entorn mediterrani; plantejar-se interrogants sobre determinats fets i fenòmens; obtenir informació rellevant per mitjà de l'observació sistemàtica directa i indirecta i el recull de dades amb els mitjans i fonts adequats; comunicar els resultats de la recerca oralment, gràficament i per escrit.


Observacions:

.