Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La viatgera de la Mediterrània. Visita teatralitzada


Descripció breu:

Exploradores i exploradors! Guiats per la Saira, que viatja per tota la Mediterrània, coneixerem alguns secrets d'aquest mar de manera participativa i ben divertida. Mitjançant contes, música i sorpreses, ajudarem la Saira en la cerca de la brúixola perduda i ens endinsarem en un mar d'emocions. Us apunteu a aquest viatge mediterrani?


Lloc o equipament:

Exposició permanent del Museu de la Mediterrània.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

50 minuts.


Preu/alumne original:

8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

5.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Visitar l'exposició permanent del museu d'una manera lúdica i participativa. 2. Conèixer la Mediterrània més enllà del mar, com un element que forma part de nosaltres. 3. Despertar els sentits de la vista, l'oïda i l'olfacte flairant olors i escoltant sons de la natura i diversos instruments. 4. Aprendre a escoltar i participar en les activitats de manera ordenada. 5. Promoure un discurs de respecte i de diàleg entre les persones i els pobles de la Mediterrània. 6. Mostrar la riquesa de la diversitat cultural.


Descripció de l'activitat:

La Saira ens sorprèn a l'inici de la visita teatralitzada i es presenta com una viatgera de la Mediterrània, que navega tot col·leccionant sons i històries d'arreu. De tant viatjar, ha perdut la brúixola i ens demana ajuda per trobar-ne les peces mentre ens descobreix la Mediterrània visitant el museu. Es visiten les sales de manera engrescadora i participativa, amb l'objectiu de mostrar l'extraordinària diversitat natural i cultural de l'espai mediterrani. A través dels sentits escoltarem els sons i les músiques, flairarem les aromes i tocarem la història.


Materials utilitzats:

Material propi de les sales expositives del museu, els objectes que duu el personatge i els que utilitza durant la visita.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua al llarg de tota l'activitat, amb l'observació de l'actitud dels alumnes. Es lliura una enquesta de valoració al/la docent en finalitzar l'activitat.


Observacions:

L'activitat la duu a terme una companyia de teatre professional. El preu mínim per grup és l'equivalent a 22 participants per funció.