Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Assaboreix la Mediterrània: la coca de recapte


Descripció breu:

En aquest taller coneixerem la riquesa dels productes que han configurat la dieta mediterrània, una cuina totalment adaptada al medi i que és font de salut. L'activitat proposa elaborar, d'una manera pràctica i participativa, una recepta culinària, utilitzant correctament el material i les eines de cuiner. Els participants aprendran a conèixer els productes i a desenvolupar la imaginació i la creativitat en l'elaboració d'una recepta que finalment podran degustar o endur-se.


Lloc o equipament:

Aula educativa del Museu de la Mediterrània.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 hora i 30 minuts.


Preu/alumne original:

6.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Donar a conèixer els productes característics de la dieta mediterrània presents a casa nostra. 2. Valorar la qualitat i la diversitat de fruites i verdures que hi ha a l'entorn. 3. Experimentar amb els sentits les textures i les olors dels productes que fem servir. 4. Desenvolupar la imaginació i la creativitat per elaborar la recepta final. 5. Valorar la feina ben feta, amb les eines i l'ordre corresponents.


Descripció de l'activitat:

Breu explicació dels productes que han configurat la dieta mediterrània. Elaboració pràctica d'una recepta culinària, de manera ordenada, participativa i utilitzant el material necessari correctament. Finalment, cada alumne/a s'emporta a casa la recepta que ha cuinat.


Materials utilitzats:

Caixes didàctiques amb tots els estris necessaris que es fan servir: balança, bol, corró, etc.; forn elèctric per coure la coca; ingredients per elaborar el producte, com ara farina, tomata, olives, orenga, verdures, formatge, etc., i recepta del producte elaborat.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. Es lliura una enquesta de valoració al/la docent en finalitzar l'activitat.


Observacions:

Cada alumne/a elaborarà una coca de recapte individual. L'escola ha d'informar el Museu dels casos d'intolerància o al·lèrgia a qualsevol aliment, però especialment al gluten i la lactosa. Sempre que sigui possible, s'adaptarà la recepta a cada cas. En casos de grau baix d'intolerància, el museu disposa de material per utilitzar aliments sense gluten. Per a altres casos s'haurà de valorar si l'alumne/a pot fer l'activitat. El preu mínim per grup és l'equivalent a quinze alumnes.