Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Sants i emocions


Descripció breu:

Activitat que ens endinsa en el món de les emocions mitjançant l'art i a partir del fons i les col·leccions del Museu dels Sants i el Museu de la Garrotxa. El Museu dels Sants, a través de la col·lecció d'imatges religioses, per mitjà dels atributs o les expressions de la cara de les imatges, ens permet parlar de les emocions terrenals. Així mateix, la col·lecció d'art contemporani del Museu de la Garrotxa ens permet conèixer artistes locals que tenen dins la seva trajectòria peces al fons d'aquest museu.


Lloc o equipament:

Museu dels Sants.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 hora i 30 minuts.


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer el patrimoni artístic i cultural de la ciutat. 2. Millorar el coneixement del patrimoni cultural i històric de la comarca de la Garrotxa. 3. Generar efectes emotius, despertar la imaginació, la fantasia, la creativitat. 4. Ser crítics: provocar i establir diàlegs de descoberta sobre l'art i el pensament. 5. Estimular i provocar curiositat cap a l'àmbit de les ciències humanes, el social i el de les arts.


Descripció de l'activitat:

El Museu dels Sants d'Olot és únic al món. És un taller de sants i alhora és un museu. Hi descobrim l'origen d'una activitat artesanal que va revolucionar el municipi des del començament: els tallers de sants, els seus orígens i la seva pervivència al llarg dels anys. Una descoberta que mai ens deixa indiferents, que ens endinsa alhora en tot un món de sentiments i emocions. Per a què servien els sants i per a què serveixen avui? Un servei, a mig camí del cel i la terra, per ajudar la humanitat? Aprendrem a identificar i a reconèixer emocions com la por, la ràbia, el dol, l'autoestima i la vergonya, presents a la nostra vida. La identificació es fa al Museu dels Sants, a partir de la seva col·lecció i els espais de pausa i de conversa que s'aniran creant al llarg de la visita, i ajudats per un pòdcast, una emissió d'àudio immersiva, que ens permetrà endinsar-nos en l'emoció des de l'escolta i la vivència.


Materials utilitzats:

Pòdcast educatiu (www.globusmagicus.com), material audiovisual de suport, vídeo explicatiu dels orígens del taller de sants, material fungible, làmines de colors, ceres, pintures, llapis de colors, bolígraf, retoladors, cartolina blanca, cartolina de colors...


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat i de l'educador/a que fa la visita.


Observacions:

Ràtio de 20-25 alumnes per educador/a. La visita té una durada determinada i es tracta d'un itinerari escollit amb molta cura per adaptar-lo a l'edat dels alumnes i als continguts que volem treballar.