Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Josep Pla

Nou, 51
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972305577
Fax: 0
info@fundaciojoseppla.cat
www.fundaciojoseppla.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

On són els meus papers?


Descripció breu:

Visita guiada a l'exposició permanent adaptada a un format lúdic, a través del joc interactiu i participatiu. Recuperarem llibres, documents i papers que l'escriptor ha perdut i no sap com trobar.


Lloc o equipament:

Fundació Josep Pla.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Acostar els i les participants a la biografia i a l'obra de Josep Pla. 2 Generar curiositat pel món de la lectura. 3 Familiaritzar els participants amb espais museïtzats, com cases-museu i equipaments patrimonials d'accés públic.


Descripció de l'activitat:

Es comença a partir d'un joc d'identificació utilitzant les fotografies de l'exposició per reconèixer-hi l'escriptor. A continuació s'inicia el recorregut a través dels àmbits que formen l'exposició permanent, amb què els alumnes van descobrint la figura de l'escriptor i a la vegada cada un va trobant aquells papers, llibres, diaris i documents que Josep Pla ha perdut. Finalitza amb una reflexió: ja hem trobat tots els papers i els tornem a l'escriptor. Amb aquest final ens adonarem de la quantitat de pàgines que va escriure i en llegim uns mots abans de marxar.


Materials utilitzats:

- Exposició permanent, fotografies biogràfiques, llibres, diaris i revistes de l'escriptor. - Escultura de cartó pedra de Josep Pla i materials plàstics.


Mecanismes d'avaluació:

Es lliura una enquesta al professorat en la qual es valoren els aspectes organitzatius, de continguts i metodologia de l'activitat. Posteriorment, l'equip del servei educatiu de la Fundació Josep Pla en valorarà els resultats i hi aplicarà, si escau, les mesures correctores oportunes.


Observacions: