Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Mens sana in corpore sano


Descripció breu:

L'aigua termal és un recurs natural molt valorat. Té efectes terapèutics per les seves propietats medicinals. L'itinerari «Mens sana in corpore sano» et descobrirà per què té aquests efectes i com s'han utilitzat les seves propietats: des dels romans, a les termes romanes de Caldes, fins a l'actualitat, als balnearis.


Lloc o equipament:

Espai Aquae de Caldes de Malavella.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

2 hores.


Preu/alumne original:

5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir la influència de l'aigua de Caldes en la vida dels habitants. 2. Descobrir com era Caldes en l'època romana per entendre com és actualment. 3. Experimentar amb l'aigua termal visitant les fonts de Caldes. 4. Aproximar-se al patrimoni com a font de coneixement per saber com es vivia abans. 5. Gaudir del patrimoni de Caldes.


Descripció de l'activitat:

Activitat de reflexió i de debat al voltant de l'aigua i els seus usos socials al llarg del temps. El fil conductor, per tant, és l'aigua i la seva influència en la vida dels habitants de Caldes: des dels romans fins a l'actualitat, amb les aigües termals utilitzades per al benestar i la cura del cos i la ment. L'activitat consta de tres parts: la primera es desenvolupa dins el centre de l'Espai Aquae a les sales d'exposició permanent; la segona es duu a terme a l'entorn, dins les termes romanes de Caldes, i la tercera és una petita ruta a l'entorn del centre, que ens permetrà tocar i tastar les aigües termals.


Materials utilitzats:

Materials utilitzats: recursos tècnics com ara col·leccions, material informatiu editat, diapositives o pel·lícules, i recursos pedagògics com ara fitxes de treball, qüestionaris o materials per als tallers. Es disposa d'imatges antigues, imatges actuals i il·lustracions, i també dels plafons del centre.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació es farà mitjançant les enquestes del programa «Indika». Abans de marxar, es reflexionarà amb l'alumnat sobre l'activitat. Posteriorment, s'enviarà un missatge personalitzat al personal docent.


Observacions: