Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Cinema

C/Séquia, 1
Girona - Gironès
Telèfon: 972412777
Fax:

www.museudelcinema.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El conte s'anima


Descripció breu:

Descobrim alguns dels aparells i espectacles visuals que van fer possible la invenció del cinema. Ens centrarem en la seva funció narrativa i experimentarem els principis que fan possible la creació d'imatges en moviment a través de contes tradicionals adaptats als valors actuals. L'activitat consta de tres parts diferenciades, en les quals es farà un petit espectacle d'ombres, una visita parcial al Museu i una part manipulativa en què es construirà una joguina òptica.


Lloc o equipament:

Museu del Cinema.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h 30 min


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer diferents formes de narrar històries amb imatges al llarg del temps. 2. Descobrir l'origen de la imatge en moviment. 3. Descobrir les joguines òptiques i el seu funcionament elemental. 4. Elaborar una joguina òptica. 5. Afavorir la creativitat dels nens i nenes. 6. Aprendre a valorar i respectar el patrimoni cultural del Museu.


Descripció de l'activitat:

Aquesta activitat permetrà descobrir diferents maneres de narrar històries amb imatges al llarg del temps, i també coneixerem com s'aconsegueix l'animació de les imatges.


Materials utilitzats:

- Figures d'ombres de La caputxeta vermella. - Audiovisual de llanterna màgica El gat amb botes. - Audiovisual de Georges Méliès La ventafocs. - Material per fer un taumatrop d'Els tres porquets.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta al responsable del grup i als alumnes participants en què podran avaluar directament la tasca de l'educador/a, els recursos utilitzats, el grau de satisfacció i l'assoliment dels objectius de l'activitat.


Observacions:

Hi ha material didàctic per al professorat per treballar després de la visita del Museu. Les activitats es poden adaptar als coneixements previs de cada grup. El grup mínim per fer aquesta activitat és de 20 alumnes. Si el grup és inferior a aquest nombre, el centre haurà d'assumir la diferència de cost equivalent a 20 alumnes.